Vištienos troškinys yra bene labiausiai naminis patiekalas, kuris iškart asocijuojasi su jaukiai prie pietų ar vakarienės stalo susibūrusia šeimyna ar gerais bičiuliais. Išbandykite receptą, kurį praturtina lapiniai kopūstai.
Vištienos troškiniui pagaminti reikia:
3 vištienos šlaunelių
3 šaukštų aliejaus
1 svogūno
2 skiltelių česnako
15 g imbiero
1 saliero lazdelės
1 paprikos
1 šaukšto kario pastos
500 ml vištienos sultinio
200 g kokosų kremo
1 lapinio kopūsto
2 svogūnų laiškų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Į įkaitintą ZYLE ketaus puodą su aliejumi sudėkite vištieną, berkite druskos, pipirų ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskurs.
Svogūną, česnaką, imbierą ir salierą susmulkinkite, papriką supjaustykite lazdelėmis.
Sudėkite daržoves (išskyrus paprikas) ir apkepkite porą minučių, tada sudėkite paprikas, kario pastą, vištienos sultinį troškinkite apie 25min., sudėkite kokosų kremą, lapinį kopūstą ir troškinkite 2–3 min.
Patiekite su smulkintai svogūnų laiškais
Video receptas:
Skanaus!