top of page

Česnakiniai vištienos sparneliai



Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 1 kg vištienos sparnelių

Marinatui:

  • 2 mažų aitriųjų paprikų

  • 2 svogūnų

  • 6–8 skiltelių česnako

  • 50 ml baltojo vyno acto

  • 1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos

  • 1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos

  • 100 ml alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto medaus

  • 5–6 šakelių šviežio čiobrelio

  • 1 šaukštelio druskos

1. Paprikas, svogūnus ir česnaką susmulkinkite trintuvu iki tyrės. Visus marinato ingredientus sumaišykite, sudėkite į marinatą vištienos sparnelius ir palikite 2–3 val., o geriausiai – nakčiai.

2. Prieš dėdami sparnelius į skardą, kruopščiai nuvalykite marinatą, kad nedegtų.

3. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba kepkite ant grotelių.


ALFO PATARIMAI:

· Šis marinatas taip pat tinka ir kalakutienai, ir kiaulienai.

· Jeigu čiobreliai jauni, galite dėti kartu su koteliais, o jei koteliai kieti – nuskabykite lapelius.

· Sparnelių marinato aštrumą reguliuokite pagal save – didindami arba mažindami aitriųjų paprikų kiekį.

BARBORA receptų skiltyje vienu mygtuko paspaudimu galite visus šiuos produktus sudėti į pirkinių krepšelį. 

Naujausi įrašai

bottom of page