Kaip iš vištienos kepsnelių, kuriuos labai mėgsta vaikai, pagaminti užkandukus, kuriuos pamėgs visa šeima ir šeimos draugai? Išbandykite gardų, greitą ir įdomus sprendimą užkandžių stalui, bet ne tik.
Kiekvieną sekmadienį jūsų dėmesio laukia laida, kurioje Alfas dalinasi idėjomis lengvų ir labai greitai pagaminamų patiekalų receptų, kurių sudėtyje yra tik 3 arba 4 pagrindiniai ingredientai, o jeigu prireiks, kitus tikrai rasite savo namuose.
Vištienos kepsnelių ir ryžių užkandžiui pagaminti reikia:
½ stiklinės ryžių 300 g
WELL DONE keptų vištienos filė kepsnelių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto baltojo vyno acto
Žiupsnelio cukraus
2 WELL DONE avokadų
2 šaukštų terijakio padažo
Žiupsnelio druskos
1. Į verdantį vandenį suberkite ryžius, pasūdykite, uždenkite dangčiu. Virkite apie 20 min.
2. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite WELL DONE keptus vištienos filė kepsnelius. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 7 min.
3. Į puodą su išvirusiais ryžiais pilkite acto, berkite cukraus, viską išmaišykite.
4. Rankomis suformuokite ryžių rutuliukus. Pašlapinus rankas, juos daryti bus paprasčiau, nes ryžiai nelips prie pirštų.
5. Nuplaukite prinokusius avokadus, išimkite kauliukus ir išskobtus supjaustykite pusinėmis riekelėmis.
6. Ant iškepusių kepsnelių dėkite avokadų gabalėlius, ryžių rutuliukus ir terijakio padažo.
7. Galite papuošti mėtos lapeliais.
Gardžių atradimų.