Labai gardžios, sočios, vasariškai gaivios salotos su kuskusu, ką tik iškepta lašiša ir prinokusiais avokadais palepins ir namiškių, ir tikėtų bei netikėtų svečių gomurius.
Kiekvieną sekmadienį jūsų dėmesio laukia laida, kurioje Alfas dalinasi idėjomis lengvų ir labai greitai pagaminamų patiekalų receptų, kurių sudėtyje yra tik 3 arba 4 pagrindiniai ingredientai, o jeigu prireiks, kitus tikrai rasite savo namuose.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Saldžiarūgštėms lašišos ir kuskuso salotoms pagaminti reikia:
250 g WELL DONE šviežių atlantinių lašišų filė medaus ir garstyčių marinate
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
250 g WELL DONE vyšninių pomidorų mišinio
1 WELL DONE avokado
200 ml verdančio vandens
100 g kuskuso kruopų
2 šaukštelių baltojo vyno acto
1 šaukštelio skysto medaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Keleto baziliko lapelių (papuošimui)
1. Į kepimo popieriumi išklotą skardą sudėkite WELL DONE šviežias atlantinių lašišų filė medaus ir garstyčių marinate, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15 min.
2. WELL DONE vyšninius pomidoriukus nuplaukite ir perpjaukite per pusę.
3. WELL DONE avokadus nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir supjaustykite kvadratėliais dar odelėje.
4. Į dubenį įpilkite verdančio vandens, berkite druskos ir kuskuso kruopų. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 5 min.
5. Išbrinkusias kruopas išmaišykite, dėkite pjaustytus pomidoriukus, išskobtus avokadus. Pilkite baltojo vyno acto, medaus ir šlakelį alyvuogių aliejaus.
6. Berkite pipirų ir viską išmaišykite.
7. Iškeptą lašišą susmulkinkite ir patiekite uždėję ant salotų.
8. Galite papuošti baziliko lapeliais.
Gardžių atradimų.
Comments