Visas Kaukazo kalnų žavesys – šiame mažame viščiuke. Svarbiausia, pasirinkite tokį, kuris svertų apie 500 g. Tokį paukštį reikia skirti vienam žmogui. Taigi, legendomis apipinto viščiuko „Tapaka" (arba „Tabaka") receptas.
4 asm.
12 val marinuoti
15 min gaminti
30 min kepti
Viščiukui tapaka iškepti reikia:
4 viščiukų (po 500 g)
Lydyto sviesto (kepti)
Kalendrų, granatų sėklų, jogurto (patiekti)
Marinatui:
2 šaukštų
Svano druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukšto „sumacho“ 2 šaukštų granatų padažo
1. Viščiukus perpjaukite iš krūtinėlės pusės. Viščiukus išplokite, kiek įmanoma. Visus marinato ingredientus sumaišykite, aptepkite vištieną ir palikite nakčiai šaldytuve.
2. Įkaitinkite keptuvę su sviestu, dėkite viščiuką odelės puse ant įkaitinto paviršiaus, prispauskite svoriu ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
3. Patiekite apibarstę kalendromis, granatų sėklomis ir su jogurtu.
Skanaus!
Comentarios