Daug žmonių mėgsta apkeptą traškią vištienos plutelę. Mes ją padarėme dar traškesnę. Jūsų dėmesio laukia kepto viščiuko su sėklų pabarstais receptas!
4-6 asm.
12 val. marinavimas
Gaminimas 20 min.
Kepimas 45 min.
Keptam viščiukui su sėklų pabarstais paruošti reikia:
1 citrinos
2 nedidelių viščiukų (po ~1,2–1,3 kg)
3–4 nemažų skiltelių česnako
1 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
½ šaukštelio maltų aitriųjų pipirų
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukšto džiovintų čiobrelių
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų sojų padažo
1 šaukšto skysto medaus
60–80 g sėklų mišinio duonai kepti* arba kitų mėgstamų sėklų
2 stiklinių virtų sorų
60–80 g tarkuoto kietojo sūrio
1 šaukštelio česnako granulių
1 šaukšto smulkintų krapų
1 šaukšto aliejaus
Žiupsnelio druskos
1. Citriną supjaustykite ketvirtadaliais ir ja ištrinkite viščiukus. Pašalinkite nugarkaulius, perpjaukite pusiau.
2. Česnaką susmulkinkite, sumaišykite su paprikomis, abiejų rūšių pipirais, čiobreliais, druska, aliejumi, sojų padažu ir medumi. Šiuo mišiniu labai gerai ištrinkite viščiuką iš vidaus ir išorės. 3. Viščiukus per naktį palaikykite šaldytuve.
4. Įkaitinkite keptuvę. Viščiuko puseles apibarstykite iš išorinės pusės sėklų mišiniu. Dėkite vištieną pabarstyta puse ant įkaitusio paviršiaus su trupučiu aliejaus, uždėkite svorį, prispauskite ir kepkite 3–4 min. Po to apverskite, lygiai taip pat prispauskite ir kepkite dar 3–4 min.
5. Apkeptą vištieną perkelkite į skardelę (arba galite ir toje pačioje keptuvėje, jei jos rankenos atlaiko orkaitės kaitrą), pabarstykite sėklų mišiniu ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę dar 30 min.
6. Patiekite su sorų kruopų paplotėliais
Skanaus!