Rudens gėrybės – tai ne tik obuoliai, kriaušės, grybai ir bulvės. Tai ir riešutai. Ką verta žinoti?
Riešutiniai morengai pavergia savo skoniu. Pavergia ir tartos, tortai, tartaletės, prašmatniausi pyragai – nes malonus, lengvai salstelėjęs kepintų lazdynų riešutų skonis tiesiog priverčia jausti priklausomybę. Bet neapsiribokime vien desertais. Lazdynų riešutai naudojami ir padažuose, salotose, užkandžiuose.
Negliaudyti riešutai geriau išsilaiko. Pirkdami negliaudytus riešutus rinkitės nesutrūkinėjusiu ir kitaip nepažeistu kevalu. Kadangi ilgiau laikomi gliaudyti riešutai gali karstelėti, pirkite jų tiek, kiek reikia tam kartui.
Keptuvėje riešutai apkepa netolygiai, kepkite juos orkaitėje. Jei reikia, nuimti luobelę, tuomet pakepinkite riešutus, o po to patrinkite tarp delnų arba rankšluostyje. Riešutų branduoliai lengvai išsiima.
Receptai su lazdynų riešutais:
תגובות