Austriškas plėšytas omletas (Receptas)
- prieš 2 valandas
- 1 min. skaitymo
Turime daugybę būdų patiekti kiaušinį ar omletą. Tačiau plėšytas omletas yra patiekalas, kurį galima vadinti pusryčių desertu. Tai lyg saldūs mažyčiai blyneliai, kuriems neįmanoma atsispirti. Tobuli ir greitai paruošiami pusryčiai vaikams.

2 asm.
Gaminimas 20 min.
Plėšytam omletui pagaminti reikia:
Saujelės šviesiųjų razinų
1–2 šaukštų apelsinų sulčių
3 kiaušinių
200 ml pieno
1 šaukšto cukraus
100 g miltų
Lydyto sviesto (kepti)
Miltelinio cukraus (patiekti)
1. Užmerkite razinas sultyse.
2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su pienu ir cukrumi, įmaišykite miltus ir nuspaustas razinas.
3. Baltymus išplakite ir pamažu, labai atsargiai mentele įmaišykite į tešlą.
4. Pilkite tešlą į keptuvę su lydytu sviestu, palaukite, kol iškeps apačia, apverskite ir mentele suplėšykite omletą, permaišykite ir baikite kepti.
5. Patiekite pabarstytą milteliniu cukrumi.
*Papildomai galite patiekti uogų, abrikosų džemo arba šokoladinio padažo.
Gardžių atradimų.