Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą

Nieko nėra geriau už tingius vasaros savaitgalius: išsivartai iš lovos – jau pietūs, oras gaivus, miestas ištuštėjęs, metas nei pusryčiauti, nei pietauti. Štai kam reikalingi vėlyvieji pusryčiai, liaudyje vadinami anglišku terminu su lietuviška galūne: „brunch’as“. Jeigu „brunch’as“ jums asocijuojasi su Benedikto kiaušiniais, pasistengsime įrodyti, kad taip nėra, nes vėlyvųjų pusryčių meniu Vilniuje – platus ir įvairus.  Rekomendacijas, kur geriausia mėgautis vėlyvaisiais pusryčiais, palikite mums, jums liks tik rezervuoti staliuką.

ALIVE

Restoranas „Alive“ Vilniuje žinomas  kaip augalinio maisto meka, kur renkasi tiek vegetarai ar veganai, tiek žalesnį ir įvairesnį maistą dievinanti publika. Šefas Paulius meta sau dar vieną iššūkį ir žada pristatyti „all you can eat“ tipo vėlyvuosius pusryčius. Už vos 11 eurų galėsite prisikrauti pilnas lėkštes augalinio maisto, kurio įvairove šefas Paulius  Janušas pažada kaskart nustebinti iš naujo. Augalinės kilmės „brunch’as“ čia prasidės nuo rugsėjo. Laukti liko nedaug, o mums teko išskirtinė galimybė pamatyti jį pirmiems.

Išskirtinumas: jei atsibodo tradiciniai vėlyvieji pusryčiai su tradiciniais patiekalais, „Alive“ būsite sužavėti naujų skonių ir derinių. Jokių kiaušinių ir pieno produktų, kas įprasta pusryčiams, nerasite, rasite netikėtumą, dėl kurio tikrai sugrįšite.

Kada: kiekvieną sekmadienį nuo rugsėjo, nuo 12.00 iki 16.00 val.

Kur: Gedimino pr. 31, Vilnius

Ant grilio keptas kukurūzas su šaltalankių padažu. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Grilyje keptas kukurūzas su šaltalankių padažu. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Sumuštinis su seitanu. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Sumuštinis su seitanu. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Keptuvėje keptas kūginis kopūstas su pasiflorų padažu ir daržovėmis. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Keptuvėje keptas kūginis kopūstas su pasiflorų padažu ir daržovėmis. (Valerijos Stonytės nuotr.)