top of page

Viliojantys Azijos skoniai: Alfo troškinys, kuris užburs egzotikos ir aštrumo natomis


Įsibėgėjus rudeniškiems orams, kvietėme jus šildytis gardžiausiais troškiniais ir pristatėme net 20 receptų topą. Šiandien į savo troškinių receptų kolekciją siūlome įtraukti dar vieną nepaprastą variaciją, kurią 8-oje „Kulinarinio detektyvo“ laidoje pristatė Alfas Ivanauskas. Ar esate pasiruošę pažinti Azijos skonius? Tuomet nėra ko laukti! Paragaukite ir pajuskite, kaip tobulai šiame troškinyje susipina egzotika ir aštrumas.

Alfo azijietiškas skrandukų ir širdelių troškinys (4 asm.)

Jums reikės:

500 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų širdelių

500 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų skrandukų

50 ml aliejaus

1 svogūno

2 skiltelių česnako

1 aitriosios paprikos

2 morkų

1 raudonosios paprikos

1 geltonosios paprikos

50 ml sojų padažo

50 ml terijakio padažo

50 ml ryžių acto

Sezamų sėklų

Kalendrų lapelių (patiekti)

  1. Skrandukus ir širdeles supjaustykite juostelėmis, apkepkite gilioje keptuvėje 10–12 min. Ten pat suberkite smulkintus svogūnus, morkas, paprikas ir česnakus, kepkite, kol suminkštės.

  2. Supilkite sojų padažą, terijakio padažą, ryžių actą. Viską patroškinkite 5–8 min.

  3. Patiekite pabarstę kalendrų lapeliais ir sezamų sėklomis.

Svarstote, kaip dar skaniai paruošti ančių skrandukus? Išmėginkite šį receptą. Ne ką prastesnis ir kitas patiekalas. Siūlome išbandyti traškias daržoves su jaučio širdimi.

Naujausi įrašai

bottom of page