Įsibėgėjus rudeniškiems orams, kvietėme jus šildytis gardžiausiais troškiniais ir pristatėme net 20 receptų topą. Šiandien į savo troškinių receptų kolekciją siūlome įtraukti dar vieną nepaprastą variaciją, kurią 8-oje „Kulinarinio detektyvo“ laidoje pristatė Alfas Ivanauskas. Ar esate pasiruošę pažinti Azijos skonius? Tuomet nėra ko laukti! Paragaukite ir pajuskite, kaip tobulai šiame troškinyje susipina egzotika ir aštrumas.
Alfo azijietiškas skrandukų ir širdelių troškinys (4 asm.)
Jums reikės:
500 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų širdelių
500 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų skrandukų
50 ml aliejaus
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 aitriosios paprikos
2 morkų
1 raudonosios paprikos
1 geltonosios paprikos
50 ml sojų padažo
50 ml terijakio padažo
50 ml ryžių acto
Sezamų sėklų
Kalendrų lapelių (patiekti)
Skrandukus ir širdeles supjaustykite juostelėmis, apkepkite gilioje keptuvėje 10–12 min. Ten pat suberkite smulkintus svogūnus, morkas, paprikas ir česnakus, kepkite, kol suminkštės.
Supilkite sojų padažą, terijakio padažą, ryžių actą. Viską patroškinkite 5–8 min.
Patiekite pabarstę kalendrų lapeliais ir sezamų sėklomis.
Svarstote, kaip dar skaniai paruošti ančių skrandukus? Išmėginkite šį receptą. Ne ką prastesnis ir kitas patiekalas. Siūlome išbandyti traškias daržoves su jaučio širdimi.