top of page

Vieno patiekalo vakarienei – kiaulienos šonkauliai su slyvų padažu (Receptas)

Nesudėtingas receptas, bet ypatingas patiekalas.

Paruoškite ypatingus pietus ar vakarienę patiekdami kiaulienos šonkaulius su saldžiarūgščiu slyvų padažu.

Šonkauliukai su slyvų padažu, vmg receptas
VMG nuotr.

4–5 asmenims


Šonkauliukams ir slyvų padažui pagaminti reikia:

  • 2 kg kiaulienos šonkaulių

  • kelių lauro lapų

  • kvapiųjų pipirų

  • druskos

  • 500 g slyvų

  • 1 šaukšto sviesto

  • 1/2 stiklinės „Hoisin“ padažo

  • žiupsnelio cukraus

  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1. Šonkaulius sudėkite į verdantį vandenį su lauro lapais, kvapiaisiais pipirais ir druska. Virkite apie 40 min. ant nedidelės ugnies.

2. Apvirtus šonkaulius nusausinkite ir sudėkite į kepimo formą. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

3. Paruoškite padažą: slyvas supjaustykite ketvirčiais, išimkite kauliukus ir pakepinkite su sviestu, kol jos suminkštės. Įberkite cukraus, pipirų ir įmaišykite „Hoisin“ padažo. Pakaitinkite dar kelias minutes.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page