Nesudėtingas receptas, bet ypatingas patiekalas.
Paruoškite ypatingus pietus ar vakarienę patiekdami kiaulienos šonkaulius su saldžiarūgščiu slyvų padažu.

4–5 asmenims
Šonkauliukams ir slyvų padažui pagaminti reikia:
2 kg kiaulienos šonkaulių
kelių lauro lapų
kvapiųjų pipirų
druskos
500 g slyvų
1 šaukšto sviesto
1/2 stiklinės „Hoisin“ padažo
žiupsnelio cukraus
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Šonkaulius sudėkite į verdantį vandenį su lauro lapais, kvapiaisiais pipirais ir druska. Virkite apie 40 min. ant nedidelės ugnies.
2. Apvirtus šonkaulius nusausinkite ir sudėkite į kepimo formą. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
3. Paruoškite padažą: slyvas supjaustykite ketvirčiais, išimkite kauliukus ir pakepinkite su sviestu, kol jos suminkštės. Įberkite cukraus, pipirų ir įmaišykite „Hoisin“ padažo. Pakaitinkite dar kelias minutes.
Skanaus!