Velykinės salotos su vištiena (Receptas)

Norisi kažko naujo, bet visų mėgstamo Velykų stalui? Šios gaivios salotos su vištiena bus tikras atradimas.

salotos su vištiena, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4–8 asm.


Salotoms su vištiena pagaminti reikia:

  • 2 nedidelių romaninių salotų gūžių

  • 1 stiklinės atšaldytų šviežių žirnelių

  • 1 saujos žirnelių ankščių

  • ¼ saliero šaknies

  • ½ vidutinio saldžiarūgščio obuolio

  • 3 virtų kiaušinių

  • 2–3 trumpavaisių agurkų

  • 2 virtų kukurūzų burbuolių

  • 4 riekelių AGOTOS duonos su daigintais rugiais

  • 1 česnako skiltelės

  • 2 vištienos krūtinėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus (kepti)

  • 6 šaukštų WOWMAMA česnakinio padažo

  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

  • Pipirnių lapelių (papuošti)


1. Į lėkštę išdėliokite romaninės salotos lapus.

2. Suberkite žirnelius, ZYLE pjaustykle pjaustytą obuolį, saliero šaknį ir agurką, dėkite žirnelių ankščių. Įpjaustykite kukurūzų sėklų.

3. Supjaustykite duoną nedideliais gabalėliais ir apkepkite orkaitėje arba keptuvėje. Įtarkuokite česnako ir rankomis įtrinkite.

4. Užberkite dar žirnelių, tada duonos trupinių.

5. Supjaustykite kiaušinius į kelias dalis ir išdėliokite ant salotų.

6. Ant labai karštos ZYLE keptuvės su aliejumi apkepkite vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių. Tada dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 10–15 min., kol vidinė temperatūra bus nedaugiau kaip 80 °C. Iškepus, palaukite 1 min., kad mėsa pailsėtų.

7. Į dubenį supilkite česnakinį padažą, įtarkuokite sūrio ir viską išmaišykite.

8. Ant vištienos užberkite pipirų, druskos, tada ją supjaustykite.