Velykinės salotos su vištiena (Receptas)
- vmgonline
- 2022 m. balandžio 4 d.
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: kovo 13 d.
Norisi kažko naujo, bet visų mėgstamo Velykų stalui? Šios gaivios salotos su vištiena bus tikras atradimas.

4–8 asm.
Salotoms su vištiena pagaminti reikia:
2 nedidelių romaninių salotų gūžių
1 stiklinės atšaldytų šviežių žirnelių
1 saujos žirnelių ankščių
¼ saliero šaknies
½ vidutinio saldžiarūgščio obuolio
3 virtų kiaušinių
2–3 trumpavaisių agurkų
2 virtų kukurūzų burbuolių
4 riekelių duonos
1 česnako skiltelės
2 vištienos krūtinėlių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio
Aliejaus (kepti)
6 šaukštų česnakinio padažo
2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
Pipirnių lapelių (papuošti)
1. Į lėkštę išdėliokite romaninės salotos lapus.
2. Suberkite žirnelius, pjaustykle pjaustytą obuolį, saliero šaknį ir agurką, dėkite žirnelių ankščių. Įpjaustykite kukurūzų sėklų.
3. Supjaustykite duoną nedideliais gabalėliais ir apkepkite orkaitėje arba keptuvėje. Įtarkuokite česnako ir rankomis įtrinkite.
4. Užberkite dar žirnelių, tada duonos trupinių.
5. Supjaustykite kiaušinius į kelias dalis ir išdėliokite ant salotų.
6. Ant labai karštos keptuvės su aliejumi apkepkite vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių. Tada dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 10–15 min., kol vidinė temperatūra bus nedaugiau kaip 80 °C. Iškepus, palaukite 1 min., kad mėsa pailsėtų.
7. Į dubenį supilkite česnakinį padažą, įtarkuokite sūrio ir viską išmaišykite.
8. Ant vištienos užberkite pipirų, druskos, tada ją supjaustykite.
9. Padažą šaukštu dėkite ant salotų keliose vietose. Įberkite pipirų. Sudėkite pjaustytos vištienos gabaliukus. Papuoškite pipirnių lapeliais.
ALFO PATARIMAI:
· Nemaišykite salotų su padažu iškart, o tik prieš patiekiant, taip jos išliks traškios ir gaivios.
· Galite panaudoti šioms salotoms vakarykštę keptą vištieną ar nesuvalgytus margučius.
· Jei nemėgstate žirnelių, juos galite pakeisti lengvai apvirtais ir supjaustytais šparagais.
Skanaus!