Tęsiame receptų iš trijų ingredientų seriją. Jau siūlėme išmėginti bulvių virtinukus su sūdyta lašiša ir varškės kremu, o šiandien pristatome visiškai kitokio skonio idėją. Artėjant savaitgaliui, verta įsidėmėti šį gurmanišką užkandį. Paragavę pajusite ryškių skonių paletę: nuo saldžios gaivos iki aitriosios paprikos ugningumo – toks netikėtas derinys privers aikščioti ragavusius net įmantriausių užkandžių.
Valerijos Stonytės nuotr.
Kepti persikai su halumio sūriu ir aitriąja paprika
Jums reikės:
3 persikų
1 pakelio halumio sūrio
1 aitriosios paprikos
druskos, pipirų, cukraus
aliejaus (kepti)
žalumynų
Persikus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.
Sūrį supjaustykite stambiais kubeliais.
Įkaitinkite keptuvę ir pašlakstykite aliejumi, kepkite persikus iš abiejų pusių, taip pat – kubeliais pjaustytą sūrį.
Pagardinkite prieskoniais ir sūrį išimkite iš keptuvės.
Įberkite cukraus, kad persikai keptuvėje pasikaramelizuotų.
Patiekite persikus su keptu sūriu, griežinėliais pjaustyta aitriąja paprika ir žolelių lapeliais.