top of page

Vasarą prisiminus: išskirtinio skonio užkandis visiems halumio gerbėjams (receptas)

Tęsiame receptų iš trijų ingredientų seriją. Jau siūlėme išmėginti bulvių virtinukus su sūdyta lašiša ir varškės kremu, o šiandien pristatome visiškai kitokio skonio idėją. Artėjant savaitgaliui, verta įsidėmėti šį gurmanišką užkandį. Paragavę pajusite ryškių skonių paletę: nuo saldžios gaivos iki aitriosios paprikos ugningumo – toks netikėtas derinys privers aikščioti ragavusius net įmantriausių užkandžių.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kepti persikai su halumio sūriu ir aitriąja paprika

Jums reikės:

3 persikų

1 pakelio halumio sūrio

1 aitriosios paprikos

druskos, pipirų, cukraus

aliejaus (kepti)

žalumynų

  1. Persikus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.

  2. Sūrį supjaustykite stambiais kubeliais.

  3. Įkaitinkite keptuvę ir pašlakstykite aliejumi, kepkite persikus iš abiejų pusių, taip pat – kubeliais pjaustytą sūrį.

  4. Pagardinkite prieskoniais ir sūrį išimkite iš keptuvės.

  5. Įberkite cukraus, kad persikai keptuvėje pasikaramelizuotų.

  6. Patiekite persikus su keptu sūriu, griežinėliais pjaustyta aitriąja paprika ir žolelių lapeliais.

Naujausi įrašai

bottom of page