top of page

Apverstas rudeninis pyragas


apverstas pyragas, kepiniai, receptas, Alfas Vienas namuose, Alfas Ivanauskas

Laidą #Alfasvienasnamuose ir video receptą žiūrėkite ČIA


Pyragui iškepti reikia:

  • 8–10 šaukštų miltų

  • 4–5 šaukštų smulkintų riešutų (migdolų, lazdynų ar kitų riešutų)

  • Žiupsnelio SANTA MARIA meduolių prieskonių mišinio

  • 2 šaukštų kreminio sūrio „Philadelphia original“

  • 70 g margarino VILNIUS kepiniams

  • 100 g DANSUKKER cukraus

  • 1 kiaušinio trynio

  • 1 šaukštelio DR. OETKER vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių

  • 8 slyvų (16 puselių)

  • Saujelės spanguolių

  • Saujelės šilauogių

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus (formai apibarstyti)

1. Į virtuvinį kombainą sudėkite miltus, smulkintus riešutus, SANTA MARIA meduolių prieskonius, kreminį sūrį „Philadelphia original“, margariną VILNIUS kepiniams (susmulkintą į kelias dalis), DANSUKKER cukrų, kiaušinio trynį. Suberkite DR. OETKER vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite, kad tešla būtų lyg trupiniai. Maišant galite įpilti miltų, jei matote, kad tešla sulipo į vieną masę. Trupiniai turi būti minkšti ir lipnūs.

2. Išklokite kepimo formą sviestiniu popieriumi. Popierių apibarstykite 2 šaukštais cukraus.

3. Perpjaukite slyvas per pusę, išimkite kauliukus ir perpjauta puse dėkite ant sviestinio popieriaus, išdėliokite taip, kaip norite matyti savo pyragą. Į tarpus tarp slyvų dėkite kitas uogas.

5. Tešlą pamasažuokite rankomis ir dėkite į formą ant slyvų, tolygiai paskleiskite, ypač padenkite tarpus tarp slyvų. Kepkite 170 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 40–45 minutes. Pyragas iškepė, jei matote, kad uogų sultys burbuliuoja.

6. Leiskite pyragui šiek tiek pravėsti, dar ant šilto dėkite lėkštę, ir apverskite aukštyn kojomis. Nuimkite sviestinį popierių.

7. Galite papildomai papuošti prieskoninėmis žolelėmis (mėta, melisa).


ALFO PATARIMAI:

· Slyvas galite keisti obuoliais, tik obuolius supjaustykite skiltelėmis, apie 8–10 dalių.

· Ypatingai tinka valgyti su ledais: tiek šiltą, tiek šaltą.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page