top of page

Vaidas Baumila – apie ragautą krokodilieną ir banginieną bei mėgstamas vietas pavalgyti


Dainininkas Vaidas Baumila intensyviai sportuoja, o norint pasiekti rezultatų, ne mažiau svarbu ne tik valandos, praleistos sporto klube, bet ir mityba. Žinomas atlikėjas papasakojo apie savo mitybos ypatumus, tačiau pripažino, kad kartais leidžia sau nukrypti nuo kasdienių įpročių ir pasmaližiauti. Kur ir kokio saldumyno tokiais atvejais Vaidas skuba ieškoti? Pokalbis ir apie saldžius, ir apie egzotiškus atradimus.

Vaidai, koks jūsų santykis su maisto gaminimu? Ar mėgstate suktis virtuvėje, ar stengiatės ją aplenkti? Aš gaminti nemėgstu, bet vis tiek namuose sau gaminuosi. Mandresnių patiekalų tikrai nesidarau, bet kiaušinius, avižas, košes įvairiausias – tokį maistą gaminu. Kokią vištieną pasimarinuoti ir pasigaminti taip pat galiu. Tokį paprastą maistą, tikrai nepersistengiu sau gamindamas.

Reguliariai sportuojate, tad natūralu, kad rūpinatės ir mityba. Kokių mitybos įpročių laikotės?

Aš stengiuosi valgyti kuo daugiau žalumos, vaisių, nevalgau baltos duonos, tai tos „bulkos“ liaudiškai vadinamos, tokių nereikalingų blogų angliavandenių. Šiaip tokį labai švarų maistą stengiuosi valgyti. Nebūtinai sveiką visada, kartais ir vienas kitas greito maisto patiekalas pasitaiko, pavyzdžiui, kai tingisi. Stengiuosi atsisakyti saldumynų. Sunku, nes tikrai mėgstu, o kas jų nemėgsta (juokiasi). Bet kaip sportuojančiam žmogui to perteklinio kiekio cukraus nereikia, tai ir nevalgau.

Tai koks gi tas pats pačiausias desertas, kuriuo kartais leidžiate sau pasimėgauti?

Aš manau, kad mano mėgstamiausias būtų „Banana Toffi“ pyragas, kuris dar gali būti vadinamas trumpiau, berods „Banoffee“. Yra kelios vietos Vilniuje, pavyzdžiui, „Verandoje“, kur galima jo rasti, tai kartkartėmis pasmaližiauju. Tikrai labai skanus.

O kur mėgstate užsukti ne pasmaližiauti, o sočiai pavalgyti?

„Briusly“ viena iš tų topinių vietų, kurioje mėgstu lankytis, taip pat „Ramenas ir pagaliukai“.

Kokios virtuvės maistas jums labiausiai prie širdies?

Sakyčiau, kad Tolimųjų Rytų. Man patinka žalia žuvis, ten naudojami prieskoniai. Be to, tokios virtuvės patiekalai gana sveiki, tad tai ir lemia mano pasirinkimą.

O ar yra patiekalas ar produktas, kuris niekaip neužkariauja jūsų skonio receptorių?

Nesu mėgėjas visokių vidinių organų, tokių kaip kepenėlės, širdeles… Ne, tikrai ne man. Ir visokios ausytės, nors jos ir išorinės (juokiasi).

Koks buvo egzotiškiausias maistas, kurį jums teko ragauti?

Viešėdamas Amerikoje valgiau krokodilieną. Labai skanu. Ir vėžlį valgiau, buvo vėžlienos sriuba ir krokodilienos sriuba. O kai buvau Norvegijoje, valgiau banginį. Labai skani mėsa, bet tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, nes man gaila banginių.

Naujausi įrašai

bottom of page