top of page

TVARIOS ŠVENTĖS: gaminkite tiek, kiek suvalgysite. Kaip paskaičiuoti?

Nėra nieko liūdniau, nei po švenčių į buitinių atliekų konteinerius išpilti nesuvalgytas mišraines, salotas, sukietėjusius pyragaičius ir kitus skanėstus, kurie virto tiesiog šiukšlėmis.

Savo naujoje knygoje KARTŲ KALĖDOS Alfas Ivanauskas pasidalino labai paprastu patarimu, kuris padės pagaminti lygiai tokį kiekį maisto, kokį tikrai pajėgs ir su dideliu malonumu suvalgys prie stalo susirinkę svečiai.


Patarimas labai paprastas: kiekvienas svečiui – po šaukštą kiekvieno patiekalo. Laukiate 10 svečių? Reiškia, gaminate 10 šaukštų mišrainės. Viskas, kas paprasta – tobula 🙂


tvarios šventės_Alfo patarimai_kiek maisto gaminti šventei_zero waste
VMG nuotr.

Dar keli patarimai:

  • Peržiūrėkite virtuvės spinteles, šaldytuvą, maisto sandėliuką. Ten visada yra produktų, tinkamų tapti gardaus patiekalo ingredientu.

  • Apgalvokite šventės valgiaraštį ir rinkitės receptus, kuriuose yra produktų iš spintelių ir šaldytuvų.

  • Gaminkite tik tai, ką visi tikrai mėgsta ir valgo. Šventė – ne laikas „pratintis” prie neįprastų skonių: šie dažniausiai keliauja į šiukšliadėžę.

  • Būtinai sudarykite trūkstamų produktų sąrašą. Į parduotuvę eikite su šiuo sąrašu.

 

Daugiau įkvėpimo ir naujų receptų šventėms rasite knygoje KARTŲ KALĖDOS, o įkvėpimo pradėti gyventi tvariau ne tik per šventes, bet ir visus ateinančius metus – projekui tvariai30 skirtoje knygoje MAN. PERDUOK KITAM. Įsigyti knygą sau ir dovanų kitam galite čia.


 

Linkime lengvų švenčių!

Naujausi įrašai

bottom of page