top of page

„Turbo“ sveikos ir dar skanesnės salotos su lašiša (Receptas)

Labai norite išbandyti kiaulpienes kokiame nors patiekale? Puiki proga.

Šiose salotose kiaulpienės skaniai sudera su lašiša, džiovintais pomidorais, pupelėmis, žirnelių ankštimis, avokadais ir net jūros dumbliais. Vitaminų bomba! Skanaus ir sotaus!


Salotos su lašiša ir kiaulpienėmis, Alfo Ivanausko receptas

2 porcijoms salotų su lašiša pagaminti reikia:

  • 1 didelės saujos gražgarsčių

  • 1 didelės saujos špinatų

  • 20 žirnelių ankščių (nebūtina)

  • 8–10 kiaulpienių lapų

  • 1 stiklinės virtų laukinių ryžių

  • 4–5 džiovintų pomidorų

  • 1 stiklinės pupelių

  • 1–2 salierų kotų

  • 2 trumpavaisių agurkų

  • ½ saujos granatų sėklų

  • 2 YUTAKA jūros dumblių lapelių „Sushi Nori“

  • 1 avokado

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 300 g šviežios lašišos

  • 2 šaukštų mėgstamų riešutų ar sėklų

  • 4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 3 šaukštų baltojo vyno acto

  • 1 apelsino sulčių

  • 1 citrinos

  • 1 šaukšto garstyčių „Dijon“

  • Kelių kiaulpienių žiedų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Į serviravimo indą dėkite gražgarstes, špinatus, žirnelių ankštis, kiaulpienių lapus, laukinius ryžius, džiovintus pomidorus, pupeles.

  2. Supjaustykite salierų stiebus nedideliais gabaliukais ir dėkite į salotas.

  3. Agurkus supjaustykite kaip norite ir berkite į salotas kartu su granatų sėklomis.

  4. Su žirklėmis sukarpykite YUTAKA jūros dumblių lapelius „Sushi Nori“ ir suberkite ant salotų.

  5. Dėkite išskobtą avokadą, pusžiedžiais supjaustytą svogūną.

  6. Supjaustytą lašišą apšlakstykite aliejumi, dėkite į iki 160 laipsnių temperatūros orkaitę ir su karšto oro funkcija kepkite apie 13 minučių (neperkepkite).

  7. Į virtuvinį smulkintuvą suberkite gražgarstes, riešutus ir sėklas, druską, juoduosius pipirus, pilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, citrinos sultis, apelsino sultis, garstyčias, įtarkuokite citrinos žievelės ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

  8. Ant salotų dėkite kiaulpienių žiedus, padažą paskleiskite su šaukštu į kelias salotų vietas, ant jo dėkite iškepusią lašišą.


ALFO PATARIMAI:

· Lašišą į šias salotas galite dėti ir žalią, ir lengvai pakeptą arba garintą.

· Vietoje gražgarsčių galite dėti kitas mėgstamas salotas.

· Būtinai naudokite kiaulpienes, kuriose gausu vitaminų ir įvairių mikroelementų.

· Šios salotos tinka tiems, kuriuos vargina aukštas kraujo spaudimas. Jose yra daug B grupės vitaminų, jos stiprina širdies darbą, kraujagyslių veiklą ir valo organizmą.

· Taip paruoštą gražgarsčių padažą galite naudoti ir kitoms savo mėgstamoms salotoms, ypatingai ten, kur naudojate tradicinį pesto padažą.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page