top of page

Trys vieno garsiausių pasaulio šefų Hestono Bliumentalio receptai

Trijų „Michelin“ žvaigždučių restorano „The Fat Duck“ savininkas, „Sage“ prekės ženklo ambasadorius ir pasaulinio garso virtuvės šefas Hestonas Bliumentalis (apie jo įspūdingą karjerą daugiau skaitykite čia) pristato tris patiekalus, kurie nudžiugins ir šeimos narius, ir svečius. Vaizdo įrašuose H. Bliumentalis pasakoja, kaip pagaminti konkretų patiekalą, ir dalijasi savo maisto gaminimo patirtimi. Susipažinkite su garsenybės rekomenduojama grybų sriubos, kepto viščiuko ir zefyrų receptais.

Lengvai paruošiama nuostabaus skonio Hestono grybų sriuba

Pasak H. Bliumentalio, šis receptas gali būti naudojamas ir kaip pagrindas kitoms sriuboms. Jame naudojamas trintuvas „The Boss“ padeda Hestonui neištaškyti sriubos, kadangi prietaisas specialiai sukurtas karštų ingredientų maišymui.

Sriubai reikės:

10 g „shiitake“ ir 10 g baravykų, išdžiovintų orkaitėje ir sutrintų į miltelius

800 g pievagrybių, pjaustytų smulkiais kubeliais

2 porų, pjaustytų plonais griežinėliais

160 g sviesto

2 pjaustytų svogūnų

1 mažos pjaustytos bulvės

1,5 kg daržovių sultinio

50 g sauso baltojo vermuto

druskos, pipirų

Kaip gaminti, žiūrėkite VIDEO.


Keptas viščiukas, tinkamas valgyti karštas arba šaltas (salotoms)

Sakoma, kad nėra daug būdų, kaip blogai pagaminti viščiuką. Ir yra daugybė būdų pagaminti skanų viščiuką. Mūsų gyvenimas vis spartesnis, todėl tiesiog būtina kiekvienuose namuose turėti išmaniąją orkaitę, kuri visą sunkų darbą padaro už jus.

Jums reikės:

1–1,5 kg viščiuko

30 ml sauso baltojo vyno

1 citrinos

125 g sviesto

juodųjų pipirų

čiobrelių

90 g druskos

Kaip gaminti, žiūrėkite VIDEO.


Zefyrai, sugrąžinantys į vaikystę

Savo knygoje „Heston Blumenthal at Home“ šefas pasakoja, kad yra tam tikras virtuvės reikmenų sąrašas, kuris privalo būti kiekvienuose namuose. Pirmiausia – skaitmeninės svarstyklės, kadangi kartais net ir mažiausia paklaida gali sugadinti patiekalą. Antroje vietoje – patikimas maišytuvas, kuris ne tik apsaugo jūsų rankas, bet ir sumaišo produktus žymiai patikimiau, negu tai padarome rankomis. Abu šie prietaisai padės pasigaminti nuostabius zefyrus, kurie sugrąžins jus į vaikystę.

Jums reikės:

  1. 100 g kukurūzų miltų

  2. 9 g želatinos

  3. 250 g šviežių braškių

  4. 400 g cukraus

  5. 200 g kiaušinio baltymo

  6. 100 g cukraus pudros (apibarstymui)

  7. 170 g gliukozės sirupo

Kaip gaminti, žiūrėkite VIDEO.


Technika romantikos nenužudo, o palieka jai laiko

Tikriausiai pastebėjote, kad garsaus šefo filmukuose virtuvė dėl technikos gausos primena laboratoriją. Tačiau to visiškai nereikia išsigąsti. Bliumentalis tikina, kad virtuvėje suktis mėgstantys žmonės turėtų investuoti į tai, kas jiems maisto gaminimą leistų palengvinti iki maksimumo. Juk dabar XXI amžius ir mes norime spėti visur, todėl laiką reikia leisti prasmingai.

„Baltic Pictures“ nuotr.


„Kai kurios mano išrastos gamybos technikos būtų sunkiai įgyvendinamos be modernių šiuolaikinių virtuvės technologijų. Dažnai žmones tai baugina arba jie mano, kad zondų, skaitmeninių svarstyklių ar vandens vonelių panaudojimas kažkaip atima romantiką iš maisto ruošimo. Tačiau visa tai – aštrus peilis, maišytuvas ar šaldytuvas – yra tik įrankiai ir priemonės, kurios palengvina maisto gaminimą ir prideda jam tikslumo, arba padeda sukurti tokius skonius ir tekstūras, kurias išgauti be šių įrankių būtų sunku“, – pasakoja virtuvės šefas savo knygoje „Hestonas Blumenthalis namuose“ („Heston Blumenthal at Home“), kartu pristatydamas mėgstamiausią buitinės technikos prekinį ženklą „Sage“, kurio ambasadoriumi tapo nuo 2013 metų.

Naujausi įrašai

bottom of page