top of page

Obuoliais ir ančiuko kepenėlėmis įdarytas viščiukas (Receptas)

Kaip skaniai iškepti viščiuką? Alfas siūlo išbandyti obuoliais ir ančiuko kepenėlėmis kimšto kepto viščiuko receptą. Nesudėtinga pagaminti ir labai šventiška.


Keptas viščiukas_Alfo receptas
VMG nuotr.


 

Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.


 

4–5 asm.


Įdarytam viščiukui pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 obuolio

  • 100 g poro

  • 6 šaukštų sviesto

  • 150 g ančiukų kepenėlių

  • 3 riekelių kvietinės duonos

  • 2 šaukštų konservuotų Chalapos aitriųjų paprikų

  • 1 saujos petražolių 

  • 1 apelsino

  • 4–5 šakelių čiobrelio

  • 1 šaukštelio maltų imbierų

  • 1 šaukštelio medaus

  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 viščiuko

  • Žiupsnelio druskos 

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


  1. Svogūną, česnakus, obuolį ir porą susmulkinkite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su 3 šaukštais sviesto apie 2–3 min., kol suminkštės.

  2. Ančiukų kepenėlės supjaustykite smulkiais kubeliais ir kepkite keptuvėje su likusiu sviestu iš visų pusių.

  3. Kvietinę duoną supjaustykite smulkiais kubeliais ir apskrudinkite sausoje keptuvėje.

  4. Konservuotas Chalapos aitriąsias paprikas ir petražoles susmulkinkite, sumaišykite su visais keptais ingredientais, įtarkuokite apelsino žievelės, berkite druskos, pipirų ir čiobrelio lapelių.

  5. Apelsino sultis sumaišykite su druska, pipirais, maltais imbierais, medumi, alyvuogių aliejumi ir raudonojo vyno actu.

  6. Viščiuką gerai įtrinkite marinatu ir palikite kambario temperatūroje marinuoti apie 2–3 val.

  7. Viščiuką prikimškite įdaru, suriškite kojas ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 1 val. (be vėjelio).

  8. Prieš patiekiant, iškepusį viščiuką palaikykite kambario temperatūroje apie 30 min.


Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page