Traškūs rauginti agurkai (Receptas)
- eglerace
- 2024-07-11
- 1 min. skaitymo
Raugti ar marinuoti visuomet rinkitės tik šviežius agurkus. Kelias dienas nuskinti ir šaldytuve pragulėję agurkai nebus skanūs nei marinuoti, nei rauginti. Nepamirškite jų ir itin švariai nuplauti.

Agurkams raugti reikia:
nedidelių agurkų
krapų
serbentų ir vyšnių lapų
krieno šaknies
česnako pagal skonį
3 l stiklainiui – 1 šaukšto druskos su kaupu
Paruoškite agurkus, nuplaukite ir krapus, serbentų ir vyšnių lapus, nuvalykite krieno šaknį, supjaustykite nedideliais gabalėliais, nuvalykite česnaką.
Viską sudėkite į stiklainius, užpilkite šaltu virintu vandeniu ir įberkite druskos.
Uždenkite polietileniniu dangteliu ir iš karto pastatykite į šaltą pastovios temperatūros patalpą.
Skanaus!

























