Raugti ar marinuoti visuomet rinkitės tik šviežius agurkus. Kelias dienas nuskinti ir šaldytuve pragulėję agurkai nebus skanūs nei marinuoti, nei rauginti. Nepamirškite jų ir itin švariai nuplauti.
![rauginti agurkai_raugintų agurkų receptas_agurkai žiemai](https://static.wixstatic.com/media/215589_4dbf189abb7e42afa73c4490536727e3~mv2.png/v1/fill/w_74,h_111,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/215589_4dbf189abb7e42afa73c4490536727e3~mv2.png)
Agurkams raugti reikia:
nedidelių agurkų
krapų
serbentų ir vyšnių lapų
krieno šaknies
česnako pagal skonį
3 l stiklainiui – 1 šaukšto druskos su kaupu
Paruoškite agurkus, nuplaukite ir krapus, serbentų ir vyšnių lapus, nuvalykite krieno šaknį, supjaustykite nedideliais gabalėliais, nuvalykite česnaką.
Viską sudėkite į stiklainius, užpilkite šaltu virintu vandeniu ir įberkite druskos.
Uždenkite polietileniniu dangteliu ir iš karto pastatykite į šaltą pastovios temperatūros patalpą.
Skanaus!