top of page

Traškūs rauginti agurkai (Receptas)

Raugti ar marinuoti visuomet rinkitės tik šviežius agurkus. Kelias dienas nuskinti ir šaldytuve pragulėję agurkai nebus skanūs nei marinuoti, nei rauginti. Nepamirškite jų ir itin švariai nuplauti.


rauginti agurkai_raugintų agurkų receptas_agurkai žiemai
Unsplash.com nuotr.

Agurkams raugti reikia:

  • nedidelių agurkų

  • krapų

  • serbentų ir vyšnių lapų

  • krieno šaknies

  • česnako pagal skonį

  • 3 l stiklainiui – 1 šaukšto druskos su kaupu

  1. Paruoškite agurkus, nuplaukite ir krapus, serbentų ir vyšnių lapus, nuvalykite krieno šaknį, supjaustykite nedideliais gabalėliais, nuvalykite česnaką.

  2. Viską sudėkite į stiklainius, užpilkite šaltu virintu vandeniu ir įberkite druskos.

  3. Uždenkite polietileniniu dangteliu ir iš karto pastatykite į šaltą pastovios temperatūros patalpą.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page