top of page

Traškūs rauginti agurkai (Receptas)

  • eglerace
  • 2024-07-11
  • 1 min. skaitymo

Raugti ar marinuoti visuomet rinkitės tik šviežius agurkus. Kelias dienas nuskinti ir šaldytuve pragulėję agurkai nebus skanūs nei marinuoti, nei rauginti. Nepamirškite jų ir itin švariai nuplauti.


rauginti agurkai_raugintų agurkų receptas_agurkai žiemai
Unsplash.com nuotr.

Agurkams raugti reikia:

  • nedidelių agurkų

  • krapų

  • serbentų ir vyšnių lapų

  • krieno šaknies

  • česnako pagal skonį

  • 3 l stiklainiui – 1 šaukšto druskos su kaupu

  1. Paruoškite agurkus, nuplaukite ir krapus, serbentų ir vyšnių lapus, nuvalykite krieno šaknį, supjaustykite nedideliais gabalėliais, nuvalykite česnaką.

  2. Viską sudėkite į stiklainius, užpilkite šaltu virintu vandeniu ir įberkite druskos.

  3. Uždenkite polietileniniu dangteliu ir iš karto pastatykite į šaltą pastovios temperatūros patalpą.


Skanaus!

bottom of page