top of page

Šalta pomidorų sriuba su pikantišku šerbetu (Alfo receptas)

Labai skani sriuba, kurią tikrai pamėgs visi šaltibarščių ir šaltų sriubų mėgėjai. Tikriausiai esate valgę ne vieną šaltą sriubą su pomidorais, bet Alfas parodys, kaip ją pagardinti naminiais ledais.


šalta pomidorų sriuba su šerbetu, Alfo Ivanausko receptas

4 asm.


Šaltai pomidorų sriubai pagaminti reikia:

  • 1 stiklinės trintų pomidorų

  • 2 pjaustytų marinuotų paprikų

  • 100 g baltojo pusiau sauso arba sauso vyno

  • Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 4 vnt. SANTOLINO saulėje džiovintų pomidorų saulėgrąžų aliejuje

  • 2 skiltelių česnako

  • ¼ mėlynojo svogūno

  • 1 saliero lapkočio

  • 2 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 8 vnt. TALER traškučių su provanso žolelėmis (be glitimo)

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 2 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Originalus“

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 2 šviežių agurkų (patiekimui)

  • 1 saujos vyšninių pomidoriukų (patiekimui)

  • Mėgstamų žolelių (bazilikų, mėtų) (papuošimui)

  1. Į kokteilinę ar virtuvinį smulkintuvą dėkite trintus pomidorus, marinuotas paprikas, įpilkite šiek tiek vyno, įberkite DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“, dėkite SANTOLINO saulėje džiovintus pomidorus saulėgrąžų aliejuje, česnako skilteles, svogūną, pjaustytą salierą, SPILVA marinuotus agurkėlius, rankomis susmulkintus TALER traškučius su provanso žolelėmis (be glitimo). Viską sutrinkite iki vientisos masės. Tirštumą galite reguliuoti įpildami vyno.

  2. Sutrynus įpilkite acto, alyvuogių aliejaus ir įdėkite SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Originalus“. Viską sutrinkite.

  3. Į ZYLE ledų gaminimo aparatą sudėkite pusę sriubos ir palikite šerbetą gamintis apie 1,5 val.

  4. Į likusią sriubą supilkite vyną, viską gerai išmaišykite ir palaikykite šaldytuve.

  5. Į dubenėlį sudėkite kubeliais arba juostelėmis pjaustytą agurką, per pusę perpjautus pomidoriukus, įdėkite du šerbeto rutuliukus ir užpilkite puse stiklinės šaltos sriubos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite juodųjų pipirų.

  6. Papuoškite taleriais ir mėgstamomis žolelėmis.


ALFO PATARIMAI:

  • Jei nemėgstate salierų, galite jų nedėti.

  • Jei negalite vartoti produktų su gliutenu, prie sriubos puikiai tiks šie taleriai. Tiek ją tirštinant, tiek vietoje čiabatos ar prancūziško batono.

  • Jei mėgstate aštriau – galite įdėti aitriųjų paprikų.

  • Į sriubą būtina dėti džiovintus pomidorus ir marinuotas paprikas, nes jie suteikia šiai sriubai charakterio ir gilaus skonio.

  • Jeigu neturite ledų gaminimo aparato, šerbetą galite gaminti plastikiniame indelyje kartkartėmis šaldydami ir maišydami, bet daug lengviau ir greičiau tai daryti su ZYLE ledų gaminimo aparatu.

  • Saldžiarūgštį skonį reguliuokite pildami actą ir berdami cukrų, nes sriuba turi būti saldžiarūgštė ir lengvai aštri nuo česnako.

Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page