top of page

Trapūs riešutų rageliai (Receptas)

Trapūs riešutų rageliai, kitaip dar vadinami austriškomis pasagėlėmis, labai tiks prie arbatos ar kavos. Pasidarykite saldžią atokvėpio pertraukėlę.

Be to, šie sausainiai gali būti ir puiki saldi dovana, nes dėžutėje švieži išbūna apie 3 savaites.

sausainiai su riešutais_riešutiniai sausainiai_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

Trapiems riešutų rageliams pagaminti reikia:

  • 200 g šalto sviesto

  • 100 g graikinių riešutų

  • 250 g miltų

  • 1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 70 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • Žiupsnelio druskos

Apibarstymui:

  • 40 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile

  1. Sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais ir atšaldykite šaldytuve.

  2. Riešutus suberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir padžiovinkite 100 °C temp. orkaitėje apie 20–25 min. Išimkite, atvėsinkite ir švelniai patrinkite tarp delnų, pašalinkite tiek luobelių, kiek pavyksta.

  3. Riešutus, miltus, cukrų su vanile, DANSUKKER cukraus miltelius ir druską suberkite į smulkintuvo indą. Susmulkinkite iki smulkių kruopelyčių. Sudėkite šalto sviesto kubelius, dar sutrinkite ir užminkykite tešlą. Tešla iš pradžių bus biri, bet po kurio laiko gražiai išsiminkys.

  4. Suformuokite 4 volelius (maždaug 18x3 cm), suvyniokite į foliją ir dėkite į šaldytuvą bent 1 val.

  5. Vėliau kiekvieną ritinėlį supjaustykite peiliu maždaug 1 cm griežinėliais.

  6. Iš kiekvieno griežinėlio suformuokite volelį, galus suploninkite, tada volelį sulenkite pusmėnulio forma. Tešla iš pradžių šiek tiek trupės (taip būna su šiais sausainiais), bet po kurio laiko sviestas suminkštės ir bus daug lengviau formuoti sausainius.

  7. Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos dėkite sausainius ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 8–10 min. Atidžiai stebėkite kepimą, kai galiukai taps auksinės spalvos, iš karto traukite iš orkaitės.

  8. Perkelkite sausainius kartu su kepimo popieriumi ant grotelių, palaukite, kol atvės, bet dar bus šilti.

  9. Sumaišykite DANSUKKER cukraus miltelius su vaniliniu cukrumi, gausiai per sietelį apibarstykite sausainius šiuo mišiniu, tada atsargiai paimkite kiekvieną sausainį į ranką (tik atsargiai, nes jie bus labai trapūs!) ir pamerkite jo pagrindą cukruje.

  10. Palikite visiškai atvėsti. Atvėsusius laikykite sandariai uždarytoje dėžutėje. Taip jie gali išbūti apie 3 savaites.

Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page