top of page

Sviestiniai sausainiai su riešutais ir šokoladu (Receptas)

  • eglerace
  • 2023-03-31
  • 1 min. skaitymo

Sviestiniai sausainiai su riešutais ir šokoladu vis dar reitingo viršūnėse, labai populiarūs, mėgstami ir kepami daugybėje virtuvių visame pasaulyje. Tinka ir prie kavos ar arbatos, ir į žygį, ir kolegoms darbe pavaišinti. Ir, svarbiausia, lengvai ir greitai pagaminami.


sviestiniai sausainiai_receptas
VMG nuotr.


8-10 asm.

Gaminimas 20 min

Kepimas 10-15 min

Orkaitės t-ra 180 °C


Sviestiniams sausainiams pagaminti reikia:

  • 150 g minkšto sviesto

  • 100 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 50 g grietinės

  • 1 kiaušinio trynio

  • 150 g migdolų miltų

  • 150 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 30-50 g smulkinto šokolado

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Minkštą sviestą ištrinkite su DANSUKKER cukraus milteliais, sudėkite grietinę ir trynį.

  3. Sumaišykite miltus, druską ir šokoladą, suberkite mišinį į sviesto masę, greitai užminkykite tešlą. Padalykite ją į 2-3 dalis, iš kiekvienos suvoliokite maždaug 3-3,5 cm skersmens volelį. Supjaustykite jį nedideliais gabaliukais, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, sudėkite į skardą ir priplokite.

  4. Kepkite 10-15 minučių, tik žiūrėkite, kad labai neapskrustų. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus.


bottom of page