top of page

TOP5: kas labiausiai įkvėpė šią savaitę?

Pavasaris-žiema-pavasaris. Toks štai keistas kovas, nors, pasak metereologų, tai visiškai normalu. Kraštutinumai atsispindi ir valgiaraštyje: kai šalta, grįžta koldūnai, kai kiek šilčiau, plėšome salotas, gaminame joms apelsinų ir mangų padažus. Tačiau bendra tendencija vis tiek labiau pavasarinė: norime ryškių spalvų!

Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?

Alfas Ivanauskas, skaitomiausi vmgonline straipsniai

Rubrikoje #Šefasinstagrame šįkart svečiavosi virtuvės šefė Joana Adomaitienė, kurios gamintiems koldūnams Lietuvoje turbūt nėra lygių. Pasak Joanos, koldūnai yra prabangus patiekalas, bendravimo maistas, džiaugsmas svečiui, jeigu tik... nesugadiname jų netinkamai ruošdami, tiekdami ir valgydami. Koldūnų receptas ir Joanos unikalūs kulinariniai triukai yra čia.


Mažokai saulės ir šilumos? Ieškokite mango! Gerai prinokęs mangas yra nepakeičiamas gaminant desertus. Jis ir pats kaip desertas, tačiau derinyje su kitais ingredientais geba sukurti tikrą šedevrą. 6 receptai, kurie padovanos Jums tikrą saldų rojų: Saldūs mangai: 6 saldaus stalo hitai su mangų skonio nata


Laidoje #Alfasvienasnamuose Alfas ruošė greitai iškepamas vištienos blauzdeles, gaivias pavasarines salotas ir nealkoholinį kavos likerį. Tai trijulė, kuri palepins pilvą ir praskaidrins nuotaiką! Receptai yra čia.

Alfo receptai

Praeitą savaitę rubriką #kulinariniopaveldoperlai pradėjome pasakojimu apie lazdyno riešutus ir ką iš jų gamino mūsų protėviai. Tačiau maistui naudojami ne tik riešutai ir jų kevalai, bet ir lazdyno žirginėliai! Nepražiopsokite jų neparagavę! Žirginėlių miltų pyrago ir arbatos receptą rasite čia.


Dar kartą parašėme apie kavą, nes... ankstyvą pavasarį jaučiamės šiek tiek prislopę, be energijos ir jos tikimės gauti kaip tik iš kavos. Vieno, antro, trečio puodelio. Kiek puodelių yra ta riba, kurios geriau neviršyti? Ar bekofeinė kava sveikesnė? Ar tokios galima atsigerti ir vakare. prieš miegą? Visi atsakymai čia.

kiek galima kavos, patarimai apie kavą


Iki skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page