top of page

Tikra gundytoja – šalta prieskoninė keptų slyvų sriuba (Receptas)

Prieskoninga keptų slyvų sriuba yra kvapnus pietų užbaigiamasis taškas.

Beje, prieskoniai šiame recepte gal būti naudojami visokie.


Keptų slyvų sriuba, vmg receptas
Shutterstock.com nuotr


4 asm.

Gaminimas 5 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Slyvų sriubai išvirti reikia:

  • 1 kg slyvų

  • 2 šaukštai rudojo cukraus

  • 0,4 l obuolių arba apelsinų sulčių

  • 1 šaukštas medaus

  • 1 vanilės ankštis

  • 1 žvaigždanyžis

  • 3 cinamono lazdelės

  • 50 g migdolų riekelių

  • 1 šaukštas cukraus miltelių

  1. Sultis pakaitinkite su vanile, cinamonu ir žvaigždanyžiu. Karštose sultyse ištirpinkite medų, perkoškite ir stipriai ataušinkite.

  2. Slyvas perpjaukite puselėmis per pusę, sudėkite į kepimo skardelę, pabarstykite ruduoju cukrumi ir 25 minutes kepkite įkaitintoje iki 170 °C orkaitėje.

  3. Iškepusias ir ataušusias slyvas sutrinkite trintuvu ir sumaišykite su sultimis.

  4. Migdolų riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje kartu su cukraus milteliais, kol gražiai apskrus. Iš karto išberkite jas ant maistinės aliuminio folijos ir ataušinkite. Aušindami maišykite, kad riekelės nesuliptų.

  5. Sriubą patiekite stipriai atšaldytą.

Skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page