Šventinis traškių kūčiukų vainikas (Receptas) VMGonline
top of page

Šventinis traškių kūčiukų vainikas (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 56 minutes
  • 2 min. skaitymo

Kai namuose pasklinda kepinių su aguonomis kvapas, visiems tampa aišku, kad šventė jau ant slenksčio. 

Kūčios – tai jaukumo, dalijimosi ir tradicijų metas. Kita vertus, ant šventinio stalo norisi ne tik tradicinių patiekalų, bet ir netikėtų, traukiančių akį. Šventinis traškių kūčiukų vainikas – tai šiuolaikiška ir žaisminga tradicinių kūčiukų interpretacija, kuri papuoš stalą ir suburs šeimą dalintis. Siųskite vainiką iš rankų ir rankas: kiekvienas tegul atsilaužia po  gabalėlį šio traškaus Kūčių vakarienės simbolio. 


Kūčiukų vainikas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite VMGONLINE instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


7–8 asm. (1 didelis vainikas)

Gaminimo laikas: apie 1 val.


Kūčiukų vainikui pagaminti reikia:

  • 250 ml šilto vandens

  • 100 ml šilto pieno (apie 35 °C)

  • 4 šaukštų cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto

  • 550–600 g MALSENA kvietinių miltų „Ekstra“

  • 7 g DR. OETKER sausų mielių 

  • 5 šaukštų aguonų 

  • 5 šaukštų lukštentų kanapių sėklų 

  • 2–3 papurškimų purškiamo alyvuogių aliejaus 


  1. Į dubenį supilkite vandenį ir pieną, suberkite cukrų, druską, įmaišykite sviestą.

  2. Į kitą dubenį suberkite MALSENA kvietinius miltus „Ekstra“.

  3. Į sviesto mišinį sudėkite DR. OETKER sausas mieles.

  4. Po truputį į sviesto mišinį berkite miltus, aguonas ir kanapių sėklas.

  5. Virtuviniu kombainu minkykite masę apie 5 min., kol taps elastinga ir nelips prie rankų.

  6. Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite ir palikite kilti 1 val. 

  7. Ant miltais apibarstyto paviršiaus iškočiokite plonus tešlos ritinėlius ir supjaustykite gabalėliais – lukštento lazdynų riešuto dydžio.

  8. Ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi, didesne ir mažesne lėkštėmis nusibrėžkite didelį ratą, o jo viduje – mažesnį. Į gautą formą išdėliokite kūčiukus vieną šalia kito. Apipurkškite aliejumi ir užberkite aguonų.

  9. Kepkite įkaitintoje 190 °C orkaitėje, nustatę karšto oro apipūtimo funkciją, apie 9–10 min.

  10. Atvėsusį vainiką papuoškite kaspinu.

Daugiau gardžių, iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo knygoje TYLA PRIEŠ AUDRĄ.

VMG nuotr.
VMG nuotr.

Gardžių atradimų.

bottom of page