Šventinis traškių kūčiukų vainikas (Receptas)
- eglerace
- prieš 56 minutes
- 2 min. skaitymo
Kai namuose pasklinda kepinių su aguonomis kvapas, visiems tampa aišku, kad šventė jau ant slenksčio.
Kūčios – tai jaukumo, dalijimosi ir tradicijų metas. Kita vertus, ant šventinio stalo norisi ne tik tradicinių patiekalų, bet ir netikėtų, traukiančių akį. Šventinis traškių kūčiukų vainikas – tai šiuolaikiška ir žaisminga tradicinių kūčiukų interpretacija, kuri papuoš stalą ir suburs šeimą dalintis. Siųskite vainiką iš rankų ir rankas: kiekvienas tegul atsilaužia po gabalėlį šio traškaus Kūčių vakarienės simbolio.

Video receptą žiūrėkite VMGONLINE instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
7–8 asm. (1 didelis vainikas)
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Kūčiukų vainikui pagaminti reikia:
250 ml šilto vandens
100 ml šilto pieno (apie 35 °C)
4 šaukštų cukraus
Žiupsnelio druskos
50 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto
550–600 g MALSENA kvietinių miltų „Ekstra“
7 g DR. OETKER sausų mielių
5 šaukštų aguonų
5 šaukštų lukštentų kanapių sėklų
2–3 papurškimų purškiamo alyvuogių aliejaus
Į dubenį supilkite vandenį ir pieną, suberkite cukrų, druską, įmaišykite sviestą.
Į kitą dubenį suberkite MALSENA kvietinius miltus „Ekstra“.
Į sviesto mišinį sudėkite DR. OETKER sausas mieles.
Po truputį į sviesto mišinį berkite miltus, aguonas ir kanapių sėklas.
Virtuviniu kombainu minkykite masę apie 5 min., kol taps elastinga ir nelips prie rankų.
Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite ir palikite kilti 1 val.
Ant miltais apibarstyto paviršiaus iškočiokite plonus tešlos ritinėlius ir supjaustykite gabalėliais – lukštento lazdynų riešuto dydžio.
Ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi, didesne ir mažesne lėkštėmis nusibrėžkite didelį ratą, o jo viduje – mažesnį. Į gautą formą išdėliokite kūčiukus vieną šalia kito. Apipurkškite aliejumi ir užberkite aguonų.
Kepkite įkaitintoje 190 °C orkaitėje, nustatę karšto oro apipūtimo funkciją, apie 9–10 min.
Atvėsusį vainiką papuoškite kaspinu.
Daugiau gardžių, iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo knygoje TYLA PRIEŠ AUDRĄ.
Gardžių atradimų.






















