Žaibiškai greiti kūčiukai (Receptas)
- eglerace
- 2024-12-06
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2024-12-12
Jeigu kasmet pagalvojate, kaip jauku būtų Kūčioms iškepti naminių kūčiukų, bet dėl įvairiausių priežasčių nerandate tam laiko (o gal stabdo įsitikinimas, kad tai ilgas ir teplus procesas), tai šis receptas yra kaip tik jums, nes nerasti laiko žaibiškai greitai pagaminamiems naminiams kepiniams yra tiesiog neįmanoma.
Paverskite savo svajonę realybe ir šiemet ant stalo dėkite pačių keptą Kūčių simbolį!

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: apie 40 min.
Kūčiukams pagaminti reikia:
50 g sviesto
100–120 g šilto migdolų pieno
2 šaukštelių auksaspalvio cukraus sirupo
2 šaukštų grūstų aguonų
200 g miltų
3 šaukštų migdolų miltų
3 g sausų mielių
Žiupsnelio druskos
Geriausias laikas yra dabar! Kodėl? Rinkis augalinį maistą ir sužinok – www.choosenow.eu
1. Puode išlydykite sviestą, supilkite pieną, sirupą ir kaitindami maišykite. Kai skystis bus vientisas, supilkite į dubenį.
2. Suberkite grūstas aguonas, dalį miltų, mieles ir maišykite. Pasūdykite ir vėl maišykite.
3. Po truputį dėkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Ji turėtų būti elastinga.
4. Dubenį patepkite aliejumi ir uždengę palikite tešlą kilti.
5. Berdami miltus kočiokite ploną ritinėlį, jį supjaustykite ir dėkite ant skardos išklotos sviestiniu popieriumi. Man skaniausi kūčiukai – lukštento lazdyno riešuto dydžio.
6. Kepkite įkaitintoje 190 °C orkaitėje apie 7–8 min. Jei norite, kad būtų traškūs, kepkite iki auksaspalvio atspalvio, jei norite, kad kūčiukai būtų traškūs tik iš išorės, o viduje minkšti, kepkite trumpiau.
7. Galite patiekti puodelyje papuošę eglės šakelėmis.
Gardžių atradimų.