Šventinis duetas: greiti šokoladiniai sausainiai su spanguolėmis ir nealkoholinis arbatos punšas

Pasigaminkite greitų šokoladinių sausainių, kurių šokolado ir spanguolių derinys jus pakerės.

greitai pagaminami šokoladiniai sausainiai, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfodidysiskulinarinisšou žiūrėkite čia


Sausainiams su spanguolėmis reikia:

  • 170 g VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 2 stiklinių DANSUKKER nerafinuotų cukranendrių cukraus

  • 4 kiaušinių

  • 1 stiklinės kakavos

  • 3 šaukštelių DR. OETKER cinamoninio cukraus

  • 2 šaukštų konjako, likerio arba romo

  • 3 šaukštelių vanilės ekstrakto

  • 2 ½ miltų

  • 30 ml NESPRESSO espreso kavos

  • 1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių

  • 1 stiklinės spanguolių

  • 100 g PERGALĖS juodojo šokolado

  • 200 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  1. Kubeliais pjaustytą VILNIAUS margariną „Kepiniams su sviestu“ ELECTROLUX kombainu sumaišykite su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, ½ kakavos, DR. OETKER cinamoninio cukraus, įpilkite konjako, likerio arba romo, mėgstamo aromato ir suplakite kombainu. Toliau nuolat maišant įpilkite ¼ miltų, NESPRESSO espreso kavos, tada dar ¼ miltų ir DR. OETKER kepimo miltelių. Supilkite likusią kakavą, ¼ miltų ir išmaišykite. Galiausiai supilkite likusius miltus ir ranka pabaikite maišyti tešlą. Į tešlą atsargiai įmaišykite spanguoles ir gabaliukais sulaužytą PERGALĖS juodąjį šokoladą.

  2. Šaukštais formuokite tešlos rutuliukus, apvoliokite DANSUKKER cukraus milteliuose ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  3. Kepkite 180 °C temperatūroje su karšto oro funkcija apie 10 minučių.


Nealkoholinis arbatos punšas


Nealkoholiniam arbatos punšui pagaminti reikia:

  • 1 apelsino

  • ½ citrinos

  • ½ mango

  • 1 saujos vyšnių

  • 10–12 gvazdikėlių

  • 500 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens

  • 3 pakelių GREENFIELD arbatos „Cherry Blossom“

  • 1 šaukšto DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo

  1. Į puodą sudėkite gabaliukais pjaustytą apelsiną, citriną, mangą, vyšnias ir gvazdikėlius. Įpilkite TICHĖ natūralaus mineralinio vandens. Įdėkite 3 pakelius GREENFIELD arbatos „Cherry Blossom“ ir šauktą DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo.

  2. Uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių.




Skanaus!