top of page

Sveika, skanu, nekasdieniška: trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis (Receptas)

Kvapni, klampi, sodri, o trumpai tariant, tobulo skonio sriuba, kuri tinka ir kasdieniams pietums ir sulaukus svečių. Lengvai pagaminama, bet verta ilgų aplodismentų.

tiršta, soti ir kvapni brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis, receptas

VMG nuotr.


4 asm.


Trintai brokolių sriubai išvirti reikia:

  • 2 brokolių

  • 1 svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 100 g špinatų

  • 1 šaukšto žaliosios kario pastos

  • ½ šaukštelio malto kumino

  • 400 g kokosų pieno

  • 1 l daržovių sultinio

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto sviesto

  • šviežių kalendrų (papuošti)

  • kelių virtų brokolio žiedynų (garnyrui)

  • virtų arba svieste keptų krevečių (garnyrui)

  • druskos, juodųjų pipirų


  1. Brokolius išskirstykite smulkiais žiedynais.

  2. Svogūną ir česnaką supjaustykite griežinėliais.

  3. Didelėje įkaitintoje keptuvėje apkepkite pjaustytas daržoves su aliejumi ir sviestu, kol lengvai apskrus.

  4. Suberkite kuminą, kario pastą ir sudėkite špinatus. Maišydami kepkite dar apie minutę.

  5. Perkelkite daržoves į puodą. Supilkite kokosų pieną, sultinį, įberkite druskos bei pipirų ir užvirkite.

  6. Sriubą sutrinkite ir leiskite jai pastovėti.

  7. Sriubą patiekite su krevetėmis, kelias minutes apvirtais brokoliais ir kalendromis.



 

Prenumeruokite naujienlaiškį DABAR ir gaukite DOVANĄ – Alfo online kulinarinius kursus

99 KULINARINIAI TRIUKAI !




Naujausi įrašai

bottom of page