Prabusti iš virtuvės sklindant blynų kvapui yra nuostabus jausmas. Ypač darganotą rudenį. Alfas pasidalino mielinių sklindžių su obuoliais receptu. Tiks ir pusryčiams, ir svečiui pavaišinti: taaaaip skanu ir puru.
4 asm.
Puriems sklindžiams su obuoliais pagaminti reikia:
½ stiklinės TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro
2 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo
180 g miltų
3 g mielių
4 vidutinių obuolių (skirtingų rūšių)
½ citrinos
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
400 g ŽEMAITIJOS kefyro
1 šaukštelio kepimo miltelių
Keleto šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus
1. Į puodą pilkite TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro, DANSUKKER šviesiojo sirupo,
berkite ⅓ stiklinės miltų, mielių, išmaišykite, berkite dar žiupsnelį miltų, maišykite ir palikite masę pastovėti apie 10 min.
2. Obuoliams nulupkite žieveles, perpjaukite per pusę, išpjaukite sėklytes ir supjaustykite kubelias. Užtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių ir tiesiog pirštais viską išmaišykite. Sudėkite į dubenėlį.
3. Į tešlą įmuškite kiaušinį, berkite druskos, išmaišykite. Pilkite ŽEMAITIJOS kefyrą, dėkite
kepimo miltelių, miltų ir viską maišykite. Tešla turėtų būti tiršto kefyro masės. Palikite ją pastovėti 15–20 min.
4. Į tešlą berkite obuolius ir atsargiai išmaišykite mentele.
5. Kepkite įkaitintoje ZYLE keptuvėje su OBELIŲ rapsų aliejumi, formuokite blynelius ir kepkite
iš abiejų pusių, uždengus dangtį.
6. Galite patiekti su jogurtu, grietine ir uogomis.
PATARIMAI
1. Galite į pyragą įpjaustyti ir kriaušių arba paskaninti įvairiomis uogomis, ypač tiks šilauogės.
2. Jei mėgstate egzotiškus vaisius, galite įdėti mango, bet jis turėtų būti ne per daug prinokęs.
3. Visi tešlos ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, taip mielės greičiau suveiks.
4. Jei mėgstate, galite tešlą paskaninti cinamonu.
Gardžių atradimų.
Comentarios