Sultingas ir skanus, labai greitai pagaminamas, vienos keptuvės patiekalas, kuriam ypatingą skonio akcentą suteikia finalinis apkepimas orkaitėje.
Nereikės atskirai gaminti kotletų ir padažo – viską pagaminsite vienu ypu. Taupykite laiką! Tobulai sultingi kotletukai sodriame pomidorų ir BBQ padaže patiks ir mažiems, ir dideliems.
Patiekite su mėgstamu garnyru – ryžiais, bulvių koše ar kitu.
Greita, paprasta, sotu ir skalsu – pavalgys nemaža kompanija ir… prašys pakartoti.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
5–6 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Kotletams su padažu pagaminti reikia:
400 g LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių
4–5 šaukštų „Panko“ džiūvėsėlių
1 kiaušinio
1 vidutinio svogūno
1 šaukštelio garstyčių
1 šaukštelio SANTA MARIA maltų saldžiųjų paprikų
1 šaukštelio SANTA MARIA maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelio SANTA MARIA maltų kalendrų
Keleto žiupsnelių SANTA MARIA akmens druskos
6 šaukštų grietinėlės
2–3 šaukštų BASSO itin gryno alyvuogių aliejaus
310 g konservuotų baltųjų pupelių
3 vyšninių pomidorų
3–4 skiltelių česnako
2–3 šakelių rozmarinų
2–3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI BBQ padažo „Roasted garlic“
150 ml SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio

Į elektrinį smulkintuvą sudėkite LAPINO PUOTA šviežias triušienos mėsos juosteles, džiūvėsėlius, svogūną, garstyčias, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite SANTA MARIA saldžiosiomis paprikomis, juodaisiais pipirais, kalendromis ir SANTA MARIA akmens druska. Supilkite grietinėlę ir viską gerai sumalkite.
Rankas suvilgykite aliejumi ir suformuokite mažus kotletukus. Keptuvėje įkaitinkite BASSO itin gryną alyvuogių aliejų, sudėkite kotletus ir apkepinkite.
Suberkite baltąsias pupeles, sudėkite pomidorus ir česnako skilteles. Skoniui sustiprinti naudokite rozmarinų šakeles.
Į keptuvę sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI BBQ padažą „Roasted garlic“, viską užpilkite SUKČIUS natūraliu vištienos sultiniu ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
Baikite kepti įkaitintoje 180 °C orkaitėje (apie 20 minučių).
PATARIMAI
Kotletukus galite patiekti su grietine.
Prenumeruokite naujienlaiškį DABAR ir gaukite DOVANĄ – Alfo kulinarinius kursus 99 KULINARINIAI TRIUKAI !
Gardžių atradimų!