Maltinukai su cukinija ir sūriu (Receptas)
- eglerace
- 07-08
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 07-09
Minkšti ir drėgni maltinukai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Maltinukų su cukinija ir sūriu receptas – lengvas ir greitas, o medaus ir garstyčių padažas išvarys iš proto net išrankiausiąjį!
Greitas ir maistingas patiekalas pietums.

4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val.
Maltiniams pagaminti reikia:
1 vidutinio svogūno
1 skiltelės česnako
½ vidutinės cukinijos
200 g šviežios triušienos kumpelių mėsos
250 g maltos triušienos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
50 g tarkuoto kietojo sūrio
½ šaukštelio Provanso žolelių mišinio
Aliejaus maltinukams kepti
Lęšių garnyrui:
200 g konservuotų smulkiųjų lęšių
1 vidutinio svogūno
1 skiltelės česnako
200 g vyšninių pomidorų
Aliejaus garnyrui kepti
Žiupsnelio druskos
Padažui:
1 skiltelės česnako
5–6 šakelių petražolių arba kalendrų
25 g medaus
50 g neaštrių garstyčių
50 ml citrinų sulčių
50 ml apelsinų sulčių
50 ml ypač gryno alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
½ šaukštelio kario prieskonių
1. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir cukiniją smulkintuvu.
2. Triušienos kumpelius susmulkinkite trintuvu arba sumalkite.
3. Sumaišykite maltą triušieną ir smulkintus šviežios triušienos kumpelius, įberkite druskos ir
maltų juodųjų pipirų, įmaišykite smulkintas daržoves.
4. Pabaigoje suberkite sūrį ir Provanso žoleles. Išmaišykite. Vandeniu suvilgytomis rankomis
suformuokite maltinius. Kepkite vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje arba karšto oro
gruzdintuvėje.
5. Garnyrui smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, trumpai apkepkite keptuvėje su
trupučiu aliejaus. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus ir trumpai apkepkite toje pačioje
keptuvėje. Suberkite lęšius, pasūdykite ir viską pakaitinkite, kad sušiltų.
6. Padažui susmulkinkite česnaką ir žalumynus, sumaišykite su kitais produktais.
Gardžių atradimų.


























