top of page

Kotletai su jogurto ir žalumynų padažu (Receptas)

Kotletai yra labai jaukus naminis maistas, iš kurio nieko daugiau ir nereikalaujame. Skanūs ir taškas. Tačiau gardus gaivus padažas ir dailiai iškepti mažučiai kotletukai šio naminio maisto valgymo patirtį gali pakylėti į kitą lygį. Išbandykite orkaitėje keptų kotletų su jogurtiniu žolelių padažu receptą.

kotletai su jogurto padažu_receptas
VMG nuotr.

4 asmenims


Kotletams su jogurto padažu pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 2 morkų

  • 500 g maltos kiaulienos

  • druskos, juodųjų pipirų

  • 250 g natūralaus jogurto

  • ryšelio įvairių žalumynų (bazilikų, petražolių, kalendrų)

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

1. Svogūną ir morkas nulupkite ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį.

2. Virkite, kol daržovės suminkštės, – apie 25 minutes. Tuomet išimkite ir atvėsinkite.

3. Atvėsusias daržoves sutrinkite maisto smulkintuvu ir sumaišykite su malta mėsa.

4. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

5. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kotletukus.

6. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

7. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

8. Jogurtą sumaišykite su kapotais žalumynais ir patiekite su kotletais.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page