Sultingi kepsniai su smidrais – ir vegetarams, ir mėgstantiems mėsą (Receptas)
- eglerace
- prieš 1 dieną
- 2 min. skaitymo
Jeigu ieškote greitai paruošiamo patiekalo pietums ar vakarienei, kviečiame išbandyti oro gruzdintuvėje keptus kepsnius: vieną mėgstantiems mėsą, o kitą – jos nevalgantiems arba norintiems augalinio baltymų šaltinio. Patiekalo kompoziciją išbaigs traškiai apgruzdę smidrai.
Pasilepinkite gardžiai subalansuotais skoniais!
Šis receptas tinka tiek kasdienai, ir savaitgalio pasilepinimui – greita, paprasta ir be jokio kaltės jausmo.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Kepsniams su smidrų garnyru paruošti reikia:
130 g smidrų
40 g ESPANA vytintos šoninės
200 g LAPINO PUOTA triušienos kumpelių mėsos
2 šaukštų NATURALISIMO ekologiško alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
Žiupsnelio aitriųjų paprikų
Žiupsnelio pipirų mišinio
Žiupsnelio druskos
2 skiltelių česnako
180 g GARDEN GOURMET veganiško sojų baltymų šnicelio
250 ml THOMY olandiško padažo
200 g šaldytų bulvių skiltelių
Mikrožalumynų patiekalui papuošti
VMG nuotr. 1.Smidrus nuvalykite ir dalį jų apvyniokite ESPANA vytintos šoninės juostelėmis.
2.LAPINO PUOTA triušienos kumpelių mėsą uždenkite maistine plėvele ir lengvai išmuškite plaktuku. Apšlakstykite NATURALISIMO ekologišku alyvuogių aliejumi „Extra Virgin“, pagardinkite prieskoniais ir smulkiai pjaustytu česnaku.
3.Į apatinį NINJA DOUBLE STACK XL karšto oro gruzdintuvės skyrių sudėkite pamarinuotą mėsą, ant viršutinių grotelių išdėliokite smidrus.
4.Į viršutinį skyrių sudėkite alyvuogių aliejumi apšlakstytus ir prieskoniais pagardintus smidrus, ant viršutinių grotelių – GARDEN GOURMET veganišką sojų baltymų šnicelį. Kepkite 190 °C apie 10 min. Išimkite smidrus su šonine ir suvyniokite į foliją, kad neatvėstų. Į tą patį skyrių sudėkite bulvių skilteles ir kepkite dar apie 15–20 min.
5.THOMY olandišką padažą pašildykite keptuvėje.
6.Į lėkštę dėkite veganišką šnicelį, keptus smidrus ir bulvių skilteles.
7.Į kitą lėkštę dėkite keptą triušieną, bulvių skilteles ir smidrus su šonine.
8.Abu patiekalus pagardinkite šiltu olandišku padažu ir papuoškite žalumynais.
Gardžių atradimų.