Sultingų kalakutienos kepsnelių (šnicelio) receptas, kurio prašys visi. Patiekite su skirtingais garnyrais.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Sultingasis šnicelis su originaliais garnyrais:
2 kalakutienos kepsnių (viso 200–300 g)
8 šaukštų „Panko“ džiūvesėlių
6 šaukštų miltų
1 kiaušinio
2 šaukštelių garstyčių
Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
SANTA MARIA akmens druskos
Aliejaus (kepimui–virimui)
100 g Basmati ryžių
4 šaukštų ryžių acto
Žiupsnelio laiškinių česnakų
Mėgstamų prieskoninių žolelių (papuošimui)
YUTAKA jūros dumblių lapelių „Sushi Nori“
Į gilesnį indą įmuškite kiaušinį, dėkite garstyčias, SANTA MARIA juoduosius pipirus „Tellicherry“, SANTA MARIA akmens druską ir viską gerai išmaišykite.
Kepsnį apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kad gražiai pasidengtų.
Į keptuvę supilkite aliejų ir pakaitinkite. Jo turėtų, būti tiek, kad pilnai apsemtų mėsą ir ji jame plaukiotų. Kai aliejus įkais, dėkite kepti mėsą. Vartyti nereikia. Kai šnicelio kraštai iškyla į paviršių, palaikykite kelias sekundes ir ištraukite.
Į pasūdytą vandenį suberkite ryžius ir juos išvirkite.
Į indelį dėkite ryžius apšlakstytus ryžių actu, berkite susmulkintus laiškinius česnakus ir išmaišykite.
Kepsnius supjaustykite gabaliukais ir dėkite ant ryžių. Pilkite pagamintą padažą ir užbarstykite mėgstamų prieskoninių žolelių (labiausiai tiktų kalendros ir bazilikai) bei smulkiai karpytų YUTAKA jūros dumblių lapelių „Sushi Nori“.
Viską ragaukite su Jūsų pagamintu garnyru.
KEPSNIŲ PADAŽAS
100 g Terijakio padažo (tiršto)
2 šaukštų SANTA MARIA sojos padažo „Thay Soya“
1 šaukštelio sezamo sėklų
1 skiltelės česnako
Pusės citrinos žievelės
1 šaukšto citrinos sulčių
Terijakio padažą sumaišykite su SANTA MARIA sojos padažu „Thay Soya“, įberkite sezamo sėklų, įtarkuokite česnako ir citrinos žievelės, įpilkite citrinos sulčių. Viską išmaišykite.
Prieš patiekdami padažą galite pašildyti.
POMIDORŲ GARNYRAS
1 vid. svogūno (raudonojo ar paprasto)
Saujos pomidoriukų
1 stiklinės vandens
4 šaukštų acto
Kelių juodųjų pipirų
Žiupsnelio kalendros
Žiupsnelio garstyčių grūdelių
1 šaukšto DANSUKKER cukraus
1 šaukštelio druskos
Poros lauro lapų
Svogūnus supjaustykite norimo dydžio skiltelėmis, pomidorus nuimkite nuo kotelių.
Visus prieskonius ir DANSUKKER cukrų pakaitinkite apie 5 minutes, pabaigoje supilkite actą.
Nuėmus nuo ugnies sudėkite pomidoriukus ir svogūnus bei palaikykite apie 3 valandas.
AGURKŲ GARNYRAS
Pusės vidutinio ilgavaisio agurko
Pusės citrinos žievelės
Nago dydžio imbiero
2 šaukštų baltojo vyno acto
Žiupsnelio druskos
Supjaustykite agurką plonais griežinėliais, įtarkuokite citrinos žievelės, imbiero, įberkite druskos ir įpilkite vyno acto.
Viską lengvai išmasažuokite ir dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
PIEVAGRYBIŲ GARNYRAS
6 vid. pievagrybių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
2 šaukštų vynuogių acto (gali būti obuolių actas)
Pievagrybius supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, įberkite druskos, pipirų, apšlakstykite vynuogių actu.
Palaikykite šaldytuve 3 valandas.
OBUOLIŲ GARNYRAS
2 obuolių
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų „sushi“ acto
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Įberkite druskos, įpilkite acto. Uždenkite indą plėvele ir palaikykite šaldytuve 3 valandas.
„KIMCHI“ ROMANINĖS SALOTOS
1 nedidelės romaninės salotos
4 skiltelių česnako
Kelių SPILVA marinuotų uoginių paprikų
4 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“
Nago dydžio imbiero
SANTA MARIA akmens druskos
Salotas atskirkite po vieną lapą, nes jas reikės sluoksniuoti.
Susmulkinkite SPILVA marinuotas uogines paprikas, sutarkuokite česnaką, dėkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažą „Originalus“, įtarkuokite imbiero. Pabarstykite SANTA MARIA akmens druskos ir viską išmaišykite.
Į dubenėlį dėkite šaukštelį padažo ant jo dėkite salotos lapą ir tepkite padažą. Taip sluoksniuokite visus salotos lapus. Laikykite 3 valandas šiltoje patalpoje. Tokias salotas jau galite valgyti. Vėliau laikykite šaldytuve, bet neilgiau nei tris dienas.
ALFO PATARIMAI:
· Visus garnyrus marinuokite prieš ruošdami patiekalą, o ne ilgesniam laikui. Taip ingredientai išlaikys daugiau naudingų savybių ir bus skanesni.
· Kopūstus galite naudoti ir kitokius. Pvz.: paprastą gūžinį kopūstą, bet rinktis jį, kuo jaunesnį.
· Obuoliams marinuoti galite naudoti ir paprastą actą, tik įdėkite žiupsnelį cukraus.
· Kepsniams galite naudoti ir vištieną, ir kiaulieną.
· Kepant šniceliai turėtų skęsti aliejuje lyg verdant, taip jie bus traškūs išorėje ir sultingi viduje. Kuo daugiau aliejaus, tuo mažiau galimybių, kad mėsa išsausės, nes taip ji tolygiai keps.
· Prie šio patiekalo labai tinka patiekti marinuotą imbierą, kokį valgote prie sušių.
· Kuo plonesnis mėsos gabalėlis, tuo greičiau jis iškeps.
Skanaus!