Sultingasis šnicelis su originaliais garnyrais


Sultingų kalakutienos kepsnelių (šnicelio) receptas, kurio prašys visi. Patiekite su skirtingais garnyrais.


Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Sultingasis šnicelis su originaliais garnyrais:

  • 2 kalakutienos kepsnių (viso 200–300 g)

  • 8 šaukštų „Panko“ džiūvesėlių

  • 6 šaukštų miltų

  • 1 kiaušinio

  • 2 šaukštelių garstyčių

  • Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • Aliejaus (kepimui–virimui)

  • 100 g Basmati ryžių

  • 4 šaukštų ryžių acto

  • Žiupsnelio laiškinių česnakų

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (papuošimui)

  • YUTAKA jūros dumblių lapelių „Sushi Nori“

  1. Į gilesnį indą įmuškite kiaušinį, dėkite garstyčias, SANTA MARIA juoduosius pipirus „Tellicherry“, SANTA MARIA akmens druską ir viską gerai išmaišykite.

  2. Kepsnį apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kad gražiai pasidengtų.

  3. Į keptuvę supilkite aliejų ir pakaitinkite. Jo turėtų, būti tiek, kad pilnai apsemtų mėsą ir ji jame plaukiotų. Kai aliejus įkais, dėkite kepti mėsą. Vartyti nereikia. Kai šnicelio kraštai iškyla į paviršių, palaikykite kelias sekundes ir ištraukite.

  4. Į pasūdytą vandenį suberkite ryžius ir juos išvirkite.

  5. Į indelį dėkite ryžius apšlakstytus ryžių actu, berkite susmulkintus laiškinius česnakus ir išmaišykite.

  6. Kepsnius supjaustykite gabaliukais ir dėkite ant ryžių. Pilkite pagamintą padažą ir užbarstykite m