Sultingas ir ypač šlapias obuolių pyragas (Receptas)

Ruduo kaip visada apdovanoja mus obuolių derliumi... Tačiau sunku sugalvoti, kur juos

panaudoti? Alfas turi sprendimą – iškepkite pyragą, kuriame daug įdaro, mažai tešlos, o

skonis tiesiog neatsivalgomas.


obuolių pyragas_receptas_pyragas su obuoliais_trupininis pyragas_trupinių pyragas_obuolių įdaras
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia.


4–6 asm.

Paruošimas: 1,5 val.


Obuolių pyragui iškepti reikia:

Tešlai:

  • ½ stiklinės VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 2 šaukštų cukraus

  • 1 šaukšto acto

  • ½ stiklinės DOBILAS ekologiško kefyro

  • 1½ stiklinės miltų

  • 1 šaukštelio druskos

Įdarui:

  • 6 vidutinio dydžio obuolių

  • 5–6 KOTANYI cinamono lazdelių

  • 1 citrinos

  • 1 žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • ½ stiklinės DANSUKKER cukraus marmeladams

  • 3 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo

  • 1 šaukštelio vanilės esencijos

  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo

  • ½ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 1 saujos bazilikų lapelių

  • 100 g PERGALĖ juodojo šokolado su apelsinais ir migdolais