Sultinga pica su jautiena, serano kumpiu ir pievagrybiais (receptas) VMGonline
top of page

Sultinga pica su jautiena, serano kumpiu ir pievagrybiais (receptas)

  • eglerace
  • prieš 5 valandas
  • 2 min. skaitymo

Penktadienio vakarienė, savaitgalio pietūs  ar tiesiog šiokia diena, kuriai norisi suteikti šiek tiek išskirtinumo, yra puiki proga sultingai naminei picai su brandinta jautiena, sodraus aromato pomidorų ir sojų padažu, pikantiškomis Chalapos paprikomis, švelniu kreminiu sūriu ir  serano kumpio riekelėmis. Traškus naminės tešlos picos pagrindas papildo pojūčių paletę, kuriai neatsispirs net išrankiausieji.

Veikti yra ką, todėl tai gera proga į virtuvę pasikviesti visus namiškius ar draugus.

Tobula vakarienei dviese arba netikėtai picos šventei su draugais – nes iš šios tešlos galite paruošti net 5 picų padus. 

VMG nuotr.
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

2 asm. (iš tešlos galima suformuoti 5 picų padus)

Gaminimo laikas: 1 val. 45 min.


Picai pagaminti reikia:

  • 1 stiklinės vandens

  • Žiupsnelio SALDVA jūros druskos

  • 7 g DR. OETKER sausų mielių 

  • 430 g MALSENA kietagrūdžių kviečių miltų „Durum“

  • 4 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažo „Aštrus“

  • 1 šaukštelio KIKKOMAN sojų padažo

  • 1–2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų pievagrybių

  • 60 g CASTELLO kreminio sūrio su pomidorais ir bazilikais

  • 220 g KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnio „Rib eye“

  • 5–6 vyšninių pomidorų 

  • 40 g fermentinio sūrio

  • 200 g mocarelos

  • Žiupsnelio smulkintų žalumynų

  • 1 vidutinio mėlynojo svogūno 

  • 3–4 skiltelių česnako 

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 1 šaukšto KĖDAINIŲ KONSERVAI Chalapos paprikų

  • 1 saujelės gražgarsčių 

  • 2–3 griežinėlių ESPANA vytinto serano kumpio

  • Žiupsnelio SALDVA pipirų mišinio 

VMG nuotr.
VMG nuotr.
  1. Į KITCHENAID virtuvinio kombaino indą supilkite vandenį. Suberkite SALDVA jūros druską, DR. OETKER sausas mieles ir MALSENA kietagrūdžių kviečių miltus „Durum“. Pasirinkę tinkamą programos lygį išsukite tešlą. 

  2. Išminkytą tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje pakilti maždaug 1 val.

  3. Tešlą padalinkite vienodo dydžio gabaliukais. Ant stalo pabarstykite miltų ir iškočiokite 2 picas. Kepimo skardą išklokite SAGA kepimo popieriumi, sudėkite picos padus ir kepkite įkaitintoje 220 °C orkaitėje apie 8 min., kol tešla iškils, bet dar neapskrus.

  4. Dubenyje sumaišykite KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažą „Aštrus“ ir KIKKOMAN sojų padažą. 

  5. KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotus pievagrybius perpjaukite pusiau, iš CASTELLO kreminio sūrio su pomidorais ir bazilikais suformuokite rutuliukus, iškeptą KITCHEN ME brandintos jautienos antrekotą „Rib eye“ supjaustykite juostelėmis. 

  6. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir sutarkuokite fermentinį sūrį. 

  7. Ant picos padų paskleiskite pomidorų padažą. Apibarstykite sūriu, sudėkite pomidorus, plėšytą mocarelą ir smulkintas žoleles. Ant viršaus paskirstykite plonai pjaustytus svogūnų pusžiedžius ir smulkintus česnakus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi „Extra Virgin“. Kepkite orkaitėje dar 7–8 min.

  8. Iškeptas picas pagardinkite pievagrybiais, KĖDAINIŲ KONSERVAI Chalapos paprikomis, sūrio rutuliukais, gražgarstėmis, jautiena, ESPANA vytintu serano kumpiu. 

  9. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite SALDVA pipirų mišiniu.


Gardžių atradimų.

bottom of page