top of page

„Sugamour“ siūlo kelionę aplink pasaulį su Benedikto kiaušiniais

Jau nuo praėjusio šeštadienio desertinė-butikas „Sugamour“, pasitikdamas vasarą, savo svečiams siūlo pakeliauti po pasaulį ragaujant penkis skirtingų pasaulio kraštų įkvėptus Benedikto kiaušinius, gaivius vaisinius kokteilius ir šaltas kavas. Prie šių sumanymų, leidžiančių vilniečiams dar kitaip mėgautis vėlyvaisiais pusryčiais, prisidėjo virtuvės šefas Liutauras Čeprackas ir kavos namai „Strange Love“.

„Sugamour“ įkūrėja Laura Normantienė atvirauja visą laiką norėjusi dirbti su L. Čepracku ir taip vieną dieną degustacinėje salėje antrajame desertinės aukšte buvo kalbėta apie tai, ką šiandien lauko terasoje jau gali skanauti čia užsukusieji: „Mes esame kolegos, kurie vienas kitam padeda. Diskutuodami pamatėme, kad dabar viena pagrindinių tendencijų – tai Benedikto kiaušiniai. Nutarėme, kad reikia kažką sugalvoti, ir tada Liutauras tarė, kad Europoje nėra tokios vietos, kuri po pasaulį keliautų su Benedikto kiaušiniais. Kai jis tai pasakė, supratau, kad idėja jau gimė.“

Šiuo metu „Sugamour“ siūlo keturis vasariškus ir iš sezoniškų maisto produktų pagamintus bei skirtingų pasaulio kraštų įkvėptus Benedikto kiaušinius: meksikietišką su avokadu ir pupelėmis, „Pasifiko“ su sūdyta lašiša ir ožkos pieno kremu, itališką su pomidorais, pesto padažu bei „Florentine“ su keptais špinatais.

Be šios naujovės „Sugamour“ taip pat pristato ir naujai papildytą gėrimų meniu, kuris yra alternatyva vėsiuoju metų sezonu ruoštiems karštiems arbatos kokteiliams: „Norėjome palepinti savo klientus vasara ir gaiva, ir taip sukūrėme šešis naujus kokteilius. Derinome spalvas ir skonius. Mūsų kokteiliai – ilgai geriami gėrimai, pateikiami didelėje taurėje. Jiems naudojame natūralias tyres, šviežias uogas, sirupus. Desertas be kavos yra neįmanomas, todėl bendradarbiaudami su „Strange Love“ sukūrėme keturis kavos kokteilius: šaltą „latte“, „flat white“, „espresso tonic“ ir „espresso rosse“. Mes vertiname savo klientą ir visą šių kokteilių gaminimo procesą jis mato prieš savo akis“, – pasakojo L. Normantienė.

Benedikto kiaušinius desertinė tiekia kasdien iki 16 val.

Benedikto kiaušiniai:

1. Klasikinis Benediktas (be lukšto virti du kiaušiniai, kumpis, olandiškas padažas, „Sugamour“ su meile iškepta angliška bandelė).


DSC_8136

2. Benediktas „Pasifiko“ (be lukšto virti du kiaušiniai, lengvai sūdyta lašiša, ožkos sūrio kremas, „Sugamour“ su meile iškepta angliška bandelė).


DSC_8155

3. Itališkas Benediktas (be lukšto virti du kiaušiniai, mocarelos sūrio kremas, šviežias pomidoras, pesto padažas, „Sugamour“ su meile iškepta angliška bandelė).


DSC_8164

4. Benediktas „Florentine“ (be lukšto virti du kiaušiniai, kepinti špinatai, džiugo sūris, olandiškas padažas, „Sugamour“ su meile iškepta angliška bandelė).


DSC_8192

5. Meksikietiškas Benediktas (be lukšto virti du kiaušiniai, mocarelos sūrio kremas, šviežias pomidoras, pesto padažas, „Sugamour“ su meile iškepta angliška bandelė).


DSC_8201

Kokteiliai:

1. Gaivusis agrastas (agurkas, agrastai, citrinžolės sirupas, citrinų sultys, ledukai).


DSC_8221

2. Saulėtekis („Yuzu“ tyrė, žalioji arbata „Matcha“, laimas, liofilizuoti braškių gabaliukai, ledukai).


DSC_8231

3. Vasaros punšas (apelsinai, vyšnios, „Yuzu“ tyrė, rozmarinas, ledukai).


DSC_8253

4. Citrininė žvaigždė (citrina, spanguolės, karambola, citrinų sultys, šeivamedžio sirupas, „Schweppes Russchian“ tonikas, ledukai).


DSC_8300

5. Imbierinė saulė (citrinžolė, citrina, citrinų sultys, šeivamedžio sirupas, imbiero sirupas, čiobrelis).


DSC_8325

6. Mėtinė kinrožė (kinrožės sirupas, ličių tyrė, avietės, mėta, citrinų sultys, ledukai).


DSC_8358

Nuotraukos – Valerijos Stonytės

Titulinė nuotrauka – Linos Jakubauskaitės

Naujausi įrašai

bottom of page