2–3 asm.
Gaminimo laikas: 35–40 min.
Stintoms azijietiškai pagaminti reikia:
100 g miltų
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio azijietiško 5 prieskonių mišinio
300 ml saulėgrąžų aliejaus
500 g stintų
5 šaukštų vandens
1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo
2 cinamono lazdelių
4 žvaigždinių anyžių
5 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
2 šaukštų AJI sušių acto
Eglių arba pušų šakelių (papuošimui)
Miltus sumaišykite su 1 šaukšteliu druskos ir ½ kiekio 5 prieskonių mišinio. Gautą masę išpilkite į nedidelę skardelę arba didesnę lėkštę.
Keptuvėje įkaitinkite 200 ml aliejaus.
Stintas apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje apie 2 min. iš kiekvienos pusės. Iškepusias nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Prieš kepant toliau nuolat papildykite po šaukštą aliejaus.
Prikaistuvyje užvirkite vandenį su DANSUKKER auksaspalviu sirupu, cinamono lazdelėmis ir žvaigždiniu anyžiumi, užvirus nukelkite nuo kaitros ir sumaišykite su KIKKOMAN sojų bei „Ponzu“ padažais, AJI sušių actu, likusiu 5 prieskonių mišiniu ir žiupsneliu druskos.
Į lėkštę sudėkite stintas ir užpilkite padažu.
Galite papuošti eglių arba pušų šakelėmis.
Gardžių atradimų.