top of page

Spalvotasis trijų skonių limonadas (Receptas)

  • eglerace
  • 2024-10-12
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 2024-10-14

Limonadas – tas saldus svajonių skonio gėrimas, kurio rūpestingi tėveliai leidžia gurkštelėti nebent per gimtadienius ar kitas dideles šventes. Nes limonade yra daug cukraus, dažiklių ir taip toliau. Bet namuose gamintą tikrą limonadą galima gerti kada panorėjus! Net ir per pusryčius – kad košė būtų skanesnė. 

Naujoje laidoje Alfas ir Kakė Makė dalinasi skaniausio naminio limonado – net trijų skirtingų spalvų ir trijų skirtingų skonių – receptu. Būtinai išbandykite visa šeima! 


naminis limonadas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Laidą KAKĖS MAKĖS RESTORANAS ir video receptą žiūrėkite čia


Naminiam limonadui pagaminti reikia:

PASIRINKITE SAVO SKONIŲ DERINĮ:

  • 1 saujos

  • Apelsinų ir mangų

  • Mėlynių ir šilauogių

  • Aviečių ir braškių 

  • 1 buteliuko ŽALIA GIRIA vandens (gazuoto arba negazuoto)

PAGARDINTI:

  • Malto cinamono

  • Tarkuotos citrinos žievelės

  • Šviežių mėtų lapelių

  • Medaus, cukraus, agavų arba klevų sirupo (jei norisi saldžiau)


  1. Į elektrinį smulkintuvą suberkite pasirinktus vaisius ar uogas, pasaldinkite saldikliu ir pagardinkite pasirinktais prieskoniais. 

  2. Įpilkite šiek tiek ŽALIA GIRIA vandens ir viską sutrinkite. 

  3. Dalį paruoštos tyrės supilkite į likusį vandenį buteliuke. Užsukite kamštuką ir gerai suplakite. 



PATARIMAS:

  1. Jei mėgstate intensyvesnio skonio limonadą, dėkite daugiau tyrės, jei norite lengvesnio poskonio, naudokite mažiau tyrės. 

  2. Pagamintą tyrę dėliokite į ledukų formeles, užpilkite pagamintu limonadu ir šaldykite šaldymo kameroje. Kitą kartą tokiais ledukais galėsite paskaninti savo limonadą. Taip atsigaivinsite karštą dieną.


Gardžių atradimų.

bottom of page