top of page

Šokolado ir bananų keksas (Receptas)

Dar viena saldžioji porelė: ir todėl, kad saldžioji, ir todėl, kad vienas su kitu puikiai sutaria. Jei dar pasakysime, kad šis keksas pagaminamas kone akimirksniu ir „viename puode“, iš karto užsimanysite turėti jį savo „greitukų“ arsenale.


šokoladinis bananinis keksas_Alfo receptas
VMG nuotr.

6-8 asm

gaminti 15 min

kepti 50 min


Keksui pagaminti reikia:

  • 300 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 3 prinokusių bananų

  • 100 g sviesto

  • 100 g šokolado

  • 120 g cukraus

  • 2 kiaušinių

  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės

  • 1–2 šaukštų apelsinų likerio arba sulčių

Glajui:

  • 100 g šokolado

  • 80 ml grietinėlės

  • 20 ml brendžio

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite arba keksinę formą (11 x 30 cm), arba stačiakampę (22 x 22 cm).

2. Sviestą ištirpinkite su šokoladu, suberkite cukrų, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.

3. Po vieną įkulkite kiaušinius, išmaišykite.

4. Bananus sumaigykite šakute, gali likti ir didesnių gabaliukų. Bananų masę sukrėskite į masę su šokoladu, įpilkite sulčių, sudėkite apelsino žievelę, išmaišykite.

5. Persijotus miltus suberkite su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai sumaišykite.

6. Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Iš karto trumpai paaušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.

7. Ataušusį keksą padenkite šokoladiniu glajumi, kurį pagaminsite ištirpinę šokoladą su grietinėle ir brendžiu.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page