Smidrai per 10 minučių tarsi restorane (Receptas)

Alfas parodys, kaip paruošti smidrus ir kuo juos paskaninti, kad jie tiesiog apstulbintų savo skoniu.


Smidrai per 10 minučių, receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


Patiekalui su smidrais pagaminti reikia:

  • 400 g smidrų

  • 3 šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb.

  • ¼ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 3 šaukštų rikotos sūrio

  • 1 citrinos

  • 2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 2 šaukštų skrudintų lazdynų riešutų

  • 1 saujelės mėtų lapelių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 1 šaukšto BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • AGOTOS juodos duonos su sėklomis „45 % sėklų duona“ (patiekimui)

  1. Smidrams pašalinkite sumedėjusią dalį, sudėkite į ZYLE keptuvę su ŽEMAITIJOS PIENO sviestu, įpilkite TICHĖ natūralaus mineralinio vandens, pasūdykite ir troškinkite apie 3–4 min.

  2. Rikotos sūrį sumaišykite su DANSUKKER auksaspalviu sirupu, citrinos sultimis, puse citrinos žievelės, puse smulkintų mėtų, KOTANYI druska ir pipirais.

  3. Į lėkštę sudėkite rikotos padažą, ant viršaus sudėkite troškintus smidrus, apšlakstykite BORGES alyvuogių aliejumi „Extra Virgin“, berkite smulkintų lazdynų riešutų, papuoškite mėtomis ir užtarkuokite likusią citrinos žievelę. Skanaukite su AGOTOS juoda duona su sėklomis „45 % sėklų duona“.

Skanaus!




Naujausi įrašai