Ridikėlių ir žirnelių salotos su sūriu (Receptas)

Jau norisi daugiau spalvų ir žalumos, Alfas parodys, kai pasigaminti pavasariu alsuojančias salotas, kurios bus ne tik labai gaivios, bet ir sočios.


žirnelių ir ridikėlių salotos, receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


Ridikėlių ir žirnelių salotoms su sūriu pagaminti reikia:

  • 1 saujos ridikėlių

  • 2 saujų salotų lapelių mišinio

  • 1 saujos ankštinių žirnelių

  • 1 šaukšto SUSLAVIČIAUS salotų padažo „Pesto“

  • 6 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“

  • 200 g NATURLI falafelių

  • 3 riekelių VILNIAUS DUONA spelta grūdų duonos „Toste“

  • ½ žaliosios citrinos

  • ½ šaukštelio garstyčių

  • ½ šaukštelio medaus

  • ½ šaukštelio ožkų pieno sūrio

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  1. Ridikėlius supjaustykite pusiau, salotų lapus ir blanširuotus ankštinius žirnelius sumaišykite su SUSLAVIČIAUS salotų padažu „Pesto“, įberkite KOTANYI druskos.

  2. 2 šaukštus BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“ pilkite į ZYLE keptuvę, ją įkaitinkite ir sudėkite NATURLI falafelius, kepkite iš abiejų pusių po 2–3 min. ant vidutinės kaitros.

  3. VILNIAUS DUONOS spelta miltų duoną „Toste“ apskrudinkite orkaitėje 180 °C apie 3–4 min.

  4. Užpilui sumaišykite likusį alyvuogių aliejų, citrinos arba žaliosios citrinos sultis, garstyčias ir medų.

  5. Į lėkštę sudėkite salotų lapelius su ankštiniais žirneliais, pjaustytus ridikėlius, keptus falafelius, užpilkite medaus-garstyčių užpilą, sudėkite ožkų pieno sūrį, užberkite KOTANYI džiovintų raudonėlių ir juodųjų pipirų.


Skanaus!


Naujausi įrašai