Greito deserto? Kol moliūgų sezonas ir visi ruošia moliūgų tyrės atsargas žiemai, nuodėmė būtų nepasigaminti ir nepasimėgauti ryškiaspalviu ir aromatingu moliūgų bei apelsinų tyrės sluoksniuočiu su imbieriniais sausainiais, saldžiais sūreliais, cinamono žiupsniu ir gaiviomis dumplūnėmis.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimas 5 min.
Sluoksniuotam moliūgų ir dumplūnių desertui pagaminti reikia:
120 g moliūgų tyrės su apelsinais
1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės
180 g saldaus varškės sūrelio be priedų
100 ml grietinėlės
½ šaukštelio malto cinamono
6–8 dumplūnių
6–8 imbierinių sausainių
Pistacijų (pabarstyti)
Varškės sūrelį sumaišykite su cinamonu ir grietinėle.
Sausainius sutrupinkite kočėlu. Dumplūnes perpjaukite pusiau.
Viską sluoksniuokite taurėje, pabarstydami apelsinų žievele. Viršų pabarstykite smulkintomis pistacijomis.
Moliūgų tyrė su apelsinais
Moliūgą nulupkite, supjaustykite gabalėliais, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės. Iškepusį moliūgą sudėkite į audiniu išklotą sietą, suriškite ir pakabinkite virš indo, kad nutekėtų sultys. Išspauskite apelsino sultis, nutarkuokite žievelę. Moliūgų tyrę pasaldinkite pagal skonį, įpilkite apelsino sultis ir įberkite žievelę. Viską sumaišykite, sudėkite į puodą ir užvirinkite. Pavirkite 3–4 min. ir nukaiskite. Naudokite atvėsusią tyrę.
Skanaus.
Comments