top of page

Sluoksniuotas moliūgų ir dumplūnių desertas (Receptas)

Greito deserto? Kol moliūgų sezonas ir visi ruošia moliūgų tyrės atsargas žiemai, nuodėmė būtų nepasigaminti ir nepasimėgauti ryškiaspalviu ir aromatingu moliūgų bei apelsinų tyrės sluoksniuočiu su imbieriniais sausainiais, saldžiais sūreliais, cinamono žiupsniu ir gaiviomis dumplūnėmis.


sluoksniuotas moliūgų ir apelsinų tyrės desertas su sausainiais_desertas_nekeptas skanėstas_receptas_sluoksniuotis
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asm.

Gaminimas 5 min.


Sluoksniuotam moliūgų ir dumplūnių desertui pagaminti reikia:

  • 120 g moliūgų tyrės su apelsinais

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės

  • 180 g saldaus varškės sūrelio be priedų

  • 100 ml grietinėlės

  • ½ šaukštelio malto cinamono

  • 6–8 dumplūnių

  • 6–8 imbierinių sausainių

  • Pistacijų (pabarstyti)

  1. Varškės sūrelį sumaišykite su cinamonu ir grietinėle.

  2. Sausainius sutrupinkite kočėlu. Dumplūnes perpjaukite pusiau.

  3. Viską sluoksniuokite taurėje, pabarstydami apelsinų žievele. Viršų pabarstykite smulkintomis pistacijomis.

 

Moliūgų tyrė su apelsinais

Moliūgą nulupkite, supjaustykite gabalėliais, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės. Iškepusį moliūgą sudėkite į audiniu išklotą sietą, suriškite ir pakabinkite virš indo, kad nutekėtų sultys. Išspauskite apelsino sultis, nutarkuokite žievelę. Moliūgų tyrę pasaldinkite pagal skonį, įpilkite apelsino sultis ir įberkite žievelę. Viską sumaišykite, sudėkite į puodą ir užvirinkite. Pavirkite 3–4 min. ir nukaiskite. Naudokite atvėsusią tyrę.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page