Skonių šventė Lietuvoje: debiutuoja vyno ir maisto festivalis
- eglerace
- 06-05
- 2 min. skaitymo
Liepos 11-13 dienomis šalia Anykščių įsikūrusiame 50 ha SAFARI parke vyks unikalus gero maisto, gero vyno ir pramogų renginys – Wine&Food festivalis, kurio organizatoriai žada neužmirštamą šventę visiems svečiams – ar jie atvyktų su draugais, kolegomis, po vieną, poromis, ar su šeimomis: skonių ir žaidimų čia ras ir išrankiausi, ir mažiausi šventės dalyviai.

Švenčia visas pasaulis
Lietuvos gastronomijai šis festivalis – svarbus įvykis. Gana gilias tradicijas turintis festivalis Wine&Food yra gerai žinomas visame pasaulyje, rengiamas įvairiose pasaulio šalyse, gausiai lankomas ir vietos gyventojų, ir turistų. Pirmą kartą Wine&Food formato festivalis buvo surengtas 1983 m. Aspen’e (Kolorado valstijoje, JAV), o netrukus pasklido po visą pasaulį. Kasmet šie festivaliai sutraukia būrius vyno gamintojų, virtuvės šefų, maisto žurnalistų, gurmanų ir tiesiog gero maisto entuziastų.

Debiutas Lietuvoje
Lietuva turi gilias vyndarystės tradicijas. Pirmosios žinios apie vyną siekia dar Vytauto Didžiojo laikus. Nors vynuogės Lietuvoje nebuvo auginamos, ant didžiojo kunigaikščio stalo buvo tiekiamas užsienio vynas – graikiškas (malvazijos), vokiškas (Reino) ir itališkas.
Šventės organizatoriai džiaugiasi, kad Wine&Food festivalio formatas pagaliau atkeliavo į Lietuvą ir šventės dalyviai galės mėgautis ne tik geru vynu ir maistu, bet ir grynu oru bei gražia gamta. Pasak SAFARI parko atstovų, Lietuvos gamtovaizdis gražus savaime, o Anykščiai visada traukė savo kalvomis, upėmis, ežerais ir miškais, tačiau, siekdama sukurti kažko dar nematyto ir nepatirto jausmą, parko komanda didelėje teritorijoje buvo pasodino 12 000 vynmedžių, 2000 levandų, 125 hortenzijas ir 60 tujų!

Visai šeimai
„Per 4 sezono mėnesius SAFARI parką aplanko maždaug 60 000 lankytojų, dauguma jų – šeimos su vaikais, gimtadienius ir mergvakarius švenčiančios draugų kompanijos, vietos gyventojai ir užsienio svečiai ir visus juos pakeri ir safario gyvūnai, ir gamta. Pastebime, kad visiems norisi čia kuo ilgiau pabūti, pasėdėti ant žolės, pakvėpuoti grynu oru, todėl manome, kad festivalio formatas, kuriame susipins gamta, grynas oras, maistas, gyva muzika, meno projektai, spektakliai (vaikams ir ne tik), žaidybinės ir kūrybinės pramogos – nuo protmūšių iki tapymo ir papuošalų vėrimo dirbtuvių, atlieps visų jų lūkesčius, padovanos atradimo džiaugsmą ir norą sugrįžti čia ir kitais, ir dar kitais metais”, – sako festivalio idėją SAFARI parke sugalvojusi ir organizuojanti Mačiulių šeima ir komanda.



Ir ragauti, ir pažinti!
Festivalyje dalyvaus ir vyno bei maisto istorijas pasakos geriausi Lietuvos vyno ir šampano ekspertai, receptų kūrėjai, maisto stilistai, garsūs virtuvės šefai, daug dėmesio bus skiriama istoriniam vyno keliui ir vyno vartojimo kultūrai. Į festivalį atvyks užsienio svečiai – šiemet dėmesį nuspręsta sutelkti į Slovėniją – gilias vyndarystės tradicijas turinčią šalį, kuri šiandien vertinama kaip viena karščiausių gastro krypčių Europoje.
Palaikydama Wine&Food idėją prie festivalio prisideda ir Slovėnijos ambasada Rygoje.

Wine&Food festivalio organizatoriai kviečia gamintojus ne tik parduoti savo produkciją, bet ir pasakoti dalyviams apie verslo idėjas, produktų kokybę, sąmoningą vartojimą – juk maisto ir vyno šventė yra ne tik apie ragavimą, bet ir apie pažinimą, susipažinimą, tyrinėjimą, įsikvėpimą.
Festivalis vyks tris dienas, jame dalyvaus apie 200 partnerių ir gamintojų, tikimasi, kad festivalį aplankys apie 12 000 dalyvių!
Wine&Food festivalis – tai vyno turizmo pradžios Lietuvoje šventė, suburianti bendraminčius, draugus, šeimas, dovanojanti naujas patirtis ir bendrystės džiaugsmą.
Kviečiame švęsti gyvenimą!

Daugiau apie festivalį, dalyvius ir programą skaitykite


























