„Pergalės“ saldainiai – gurmaniškų užkandžių pagal Alfą video receptuose

Apie ką yra saldainiai? Jeigu manote, kad tai – tik saldi pertraukėlė arba malonus kavos pertraukėlės komponentas, žinokite, kad virtuvės šefas Alfas Ivanauskas sugriovė ir šį stereotipą.

Kartu su PERGALĖS skonio meistrais kurtus saldainius „VILNIAUS Juodieji pipirai ir juodieji serbentai“ ir „SOSTINĖS Mangas ir Bergamotė“ Alfas įtraukė į receptūras nesaldžių užkandžių, kurių dar tikrai nesate ragavę.


Alfas Ivanauskas, Pergalės saldainiai
VMG nuotr.

Pergalės saldainiai
VMG nuotr.

Jeigu norite tikros skonio šventės sau ir bičiuliams, imkite šiuos keturis labai skirtingus receptus ir gaminkite;


Mangų ir ožkos pieno sūrio salotos su saldainių padažu

Taip, tikra tiesa: saldainis nėra tik nuodėmingas saldumynas – jis gali būti sveikų ir gardžių salotų ingredientas.

Reikės:

  • Saldainių „SOSTINĖS Mangas ir Bergamotė“

  • Ožkų pieno sūrio

  • Šviežio prinokusio mango

  • Romaninės salotos

Mangą supjaustykite kvadratėliais arba specialiu peiliuku-šaukšteliu rutuliukais. Tą patį padarykite su ožkos sūriu. Į kelis šaukštus grietinėlės panardinkite smulkintus saldainius ir 15 sekundžių įdėkite į mikrobangų krosnelę. Išėmę greitai išmaišykite, kad saldainiai išsilydytų ir taptų vienalyčiu padažu. Romaninę salotą pašlakstykite padažu, dėkite mango ir ožkų pieno sūrio rutuliukus, galite pagardinti tarkuota citrinos žievele.

Saldainių padažas labai tinka gardinti įvairius desertus, bet kur kas įdomiau pikantiško saldumo suteikti nesaldiems patiekalams.



 

Aštrūs traškučiai, patiekti su saldainių padažu

Labai netikėtas, todėl visus nustebinsiantis užkandis, kurį paruošite vos per kelias minutes.

Reikės:

  • Saldainių „SOSTINĖS Mangas ir Bergamotė“

  • Liofilizuotų mangų

  • Aštresnių mėgstamų bulvių traškučių

Į kelis šaukštus grietinėlės sudėkite smulkintus saldainius ir indą su grietinėle 15 sekundžių kaitinkite mikrobangų krosnelę, kad saldainis išsilydytų. Išmaišykite. Iki vienalyčio padažo.

Bulvių traškučius mirkykite paruoštame saldainių padaže ir apibarstykite liofilizuotais mangų gabaliukais. Trašku, skanu ir tobulai dera.



 

Brioche su paukštienos paštetu

Prie pašteto švelnaus kartumo labai dera saldus skonis. Įprastai paštetas derinamas su uogiene ar džemu, bet šįkart Alfas siūlo pasitelkti saldainių drožles.


Reikės:

  • Saldainių „VILNIAUS Juodieji pipirai ir juodieji serbentai“

  • Brioche bandelės

  • Liofilizuotų juodųjų serbentų

  • Mėgstamo paukštienos pašteto

Brioche paskrudinkite, dar šiltą aptepkite saldainiu „VILNIAUS Juodieji pipirai ir juodieji serbentai“ (saldainis išsilydys), uždėkite pašteto, papuoškite liofilizuotais juodaisiais serbentais ir ką tik prasiskleidusiais juodųjų serbentų krūmo lapeliais.




 

Pabarstukai keptam varškės sūriui


Reikės:

  • Saldainių „VILNIAUS Juodieji pipirai ir juodieji serbentai“

  • Skrudintų lazdyno riešutų

  • Juodųjų serbentų džemo

  • Kepto varškės sūrio

  • Juodųjų serbentų lapelių (papuošti)

Varškės sūrį galite išsikepti patys. Atpjaukite kepto sūrio riekelę, uždėkite juodųjų serbentų džemo, pabarstykite tarkuoto saldainio drožlėmis ir papuoškite serbentų lapeliais – šie suteiks ypatingo aromato.




Skanaus!