Gardus ir greitai paruošiamas patiekalas iš labai paprastų, maistingų produktų, kurių virtuvės spintelės turime turbūt visada. Patiks ir vaikams.

2 asm.
Gaminimas 10 min.
Makaronams su lęšiais pagaminti reikia:
200 g makaronų (farfalle)
1 svogūno
1 skiltelės česnako
Aliejaus (kepti)
1 saldžiosios paprikos
250 g konservuotų lęšių be sūrymo
250 ml trintų pomidorų
Po šaukštelį džiovinto raudonėlio ir džiovinto baziliko
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Cukraus (pagal skonį)
Makaronus išvirkite.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol taps permatomi.
Papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų. Kepkite, kol paprika suminkštės. Tuomet suberkite lęšius ir supilkite pomidorų tyrę.
Užvirinkite. Suberkite prieskonius, bet sūdykite pabaigoje. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite arba subalansuokite skonį cukrumi.
Makaronus patiekite su padažu.
Prenumeruokite naujienlaiškį DABAR ir gaukite DOVANĄ – Alfo online kulinarinius kursus
99 KULINARINIAI TRIUKAI !
Gardžių atradimų.