top of page

Makaronai su keptu moliūgu ir špinatais (Receptas)

  • eglerace
  • 2024-09-21
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 2024-09-23

Moliūgų sezonas įsibėgėja, todėl kviečiame atrasti naujų, neatsivalgomų patiekalų su moliūgais, iš moliūgų, moliūguose ir taip toliau. Šis vienos skardos makaronų patiekalas su moliūgu ir špinatais, kurį iškepsite orkaitėje, pamaitins visą šeimą ir taps mėgstamas ir mažiausių, ir vyriausių šeimos narių. Greita, skanu ir patogu neštis į darbą. 

makaronai su moliūgais_Alfo receptas
VMG nuotr.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

Video receptą rasite Alfo instagrame čia


4 asm.

Gaminimo laikas: 45 min.

 

Makaronų su keptais moliūgais patiekalui pagaminti reikia:

  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 600 g sviestinio moliūgo

  • 1 svogūno

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • Keleto šviežių čiobrelių šakelių

  • 1 šaukštelio kmynų

  • Žiupsnelio maltų muskatų

  • Žiupsnelio maltų kalendrų

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • 200 ml grietinėlės

  • 30 g DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Piquant“

  • Žiupsnelio druskos

  • 250 g spiralės formos makaronų

  • 100 g špinatų

  • 10 g DŽIUGAS traškių kietojo sūrio kamuoliukų

 

1.     Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, pilkite aliejaus, dėkite stambesniais kubeliais pjaustytą moliūgą, smulkintą svogūną ir česnaką, ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą. Berkite čiobrelių, kmynų, maltų muskatų, kalendrų, KOTANYI juodųjų pipirų ir KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių.

2.  Kepkite orkaitėje 180 °C apie 30 min., kol daržovės apskrus ir suminkštės. Kepimo metu pamaišykite.

3.     Supilkite grietinėlę, ant viršaus smulkiai patarkuokite DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Piquant“.

4.     Puode užvirkite vandenį, berkite druskos, pilkite aliejaus ir išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Išvirtus makaronus sumaišykite su moliūgų troškiniu, dėkite šviežius špinatus, išmaišykite.

5.     Ant viršaus pasmulkinkite DŽIUGAS traškiųjų kietojo sūrio kamuoliukų.


Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Gardžių atradimų.


bottom of page