top of page

Skaitomiausiųjų TOP5: naminis „Twix“ skonio batonėlis, gardūs maltiniai ir čeburekai

Savaitė iki Velykų. Verbų sekmadienis. Išeikite pasivaikščioti, paklausyti paukščių, leisti vėjui išpūsti mintis, kad naują savaitę pradėtumėte lengvai ir ...gardžiai.

Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?

Skaitomiausi vmgnonline straipsniai ir receptai
VMG nuotr.

Prieš maždaug 10 metų Lietuvos kavinėse ir restoranuose rasti augalinių patiekalų buvo sudėtinga užduotis. Šiuo metu situacija pasikeitusi, tačiau mes vis dar stipriai atsiliekame nuo kaimyninių šalių, kur augalinio maisto prieinamumas didžiuosiuose miestuose yra net kelis ar keliasdešimt kartų didesnis. Tikslo dar labiau paspartinti augalinių patiekalų pasiūlą ėmėsi organizacija „Gyvi gali“, pradėjusi restoranų kampaniją „Čia gali“. Plačiau apie kampaniją ir pirmąsias rekomenduojamas aplankyti vietas rasite čia.



Turbūt jau galvojate apie Velykų vaišes? Užkandžius, pyragus, tortą? Leiskite šiemet juo pasirūpinti skaniai gaminančioms moterims iš Ukrainos. Šventė ir pagalba joms, šventė ir gerų darbų jausmas – jums. Daugiau informacijos (Ir vis papildomą sąrašą) rasite čia.


Maltiniai yra ir mėgstamas, ir nesunkiai pagaminamas patiekalas. Ypač gardu, kai patiekiami neatsivalgomame padaže. Receptas paprastiems, bet gardiems pietums yra čia.

Mėgstate twix'o skonio batonėlį? Pasigaminkite namuose pagal Alfo receptą.


Bulvės, salierų gumbai, morkos, topinambai. Iš šių daržovių galima pasigaminti skaniausių patiekalų. O ką darote su nuskustomis jų luobelėmis?


Virtuvės šefas Bernardas Anužis kviečia jas ne išmesti, o pasigaminti itin gurmanišką pagardą. Sunaudokite visą produktą skaniai ir išradingai.


Iki skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page