Naminis „Twix“ skonio batonėlis (Receptas)

Mėgstate twix'o skonio batonėlį? Pasigaminkite namuose pagal Alfo receptą.


twix skonio naminis batonėlis, Alfo receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4–6 asm.


Naminiam batonėliui pagaminti reikia:

  • ½ pakelio GAIDELIS sausainių „Karamelė“

  • 200 g PERGALĖS juodojo šokolado su migdolais ir apelsinais

  • 1 stiklinės DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 50 g grietinėlės

  • 50 g sviesto

  • 1 žiupsnio KOTANYI druskos

1. Į skardą išklotą kepimo popieriumi sudėkite vienas prie kito sausainius.

2. Šokoladą susmulkinkite ir garų vonelėje ištirpinkite.

3. Puode ant silpnos ugnies po truputį ištirpinkite cukrų (atsargiai – nesudeginkite!).

4. Po šaukštą į cukrų atsargiai dėkite sviestą ir grietinėlę, kad ingredientai „neatsiskirtų“. Maišykite tol, kol gausite vientisą ir norimos konsistencijos masę. Galiausiai pasūdykite karamelę druska. 5. Supilkite karamelę ant sausainių ir palikite atvėsti.

6. Tada supilkite išlydytą šokoladą ir paskirstykite, kad viską gražiai uždengtų.

7. Atvėsinkite ir pjaustykite Jums norimais gabalėliais.


ALFO PATARIMAI:

· Juodąjį šokoladą galite keisti pienišku.

· Cukrų tirpdykite labai lėtai ir palengva, nes tirpdant greitai yra didesnė tikimybė jam prisvilti.

· Naudokite 35 % riebumo grietinėlę.

· Sluoksniuokite viską pagal skonį, galite patys nuspręsti, kokio sluoksnio norite daugiau, kokio mažiau.

· Supjaustytą desertą galite užšaldyti ir laikyti kelias savaites, bet tikrai jis tiek laiko neišbus. Prieš valgant atšildykite 10–15 minučių kambario temperatūroje.


Skanaus!